ADETA DOĞAL UYKU İLACI

İyi ve kaliteli bir uyku uyumak, genel sağlık için olmazsa olmaz niteliktedir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
27 Ekim 2023 Cuma 11:02
176 Okunma
ADETA DOĞAL UYKU İLACI

İyi ve kaliteli bir uyku uyumak, genel sağlık için olmazsa olmaz niteliktedir.

Yaş gruplarına göre değişkenlik göstermekle birlikte genellikle 7 ila 9 saat arasında uyku uyunması tavsiye edilir. Fakat pek çok kişi uykuya dalmakta ya da yeterli miktarda uyku almakta zorlanır. Bazı besinler genel sağlığı desteklediği gibi kaliteli bir uykuyu da destekler. Bu nedenle iyi ve kaliteli bir uyku için sizler için sıraladığımız besinlerden yararlanabilirsiniz.Uyumadan önce bazı besinleri tüketmek daha iyi bir gece uykusu çekmenize destek olur. Sizler için sıraladığımız besinler uykusuzluk sorununu ortadan kaldırabilmek için yardımı olabilir. Hızlı bir şekilde uykuya dalmanızı sağlamanın yanı sıra daha derin bir uyku uyumanızı da destekler.

BADEM

Badem, melatonin isimli hormonun kaynağı olduğu için uyku kalitesinin artırılmasına yardımcı olur. Melatonin ise iç saati düzenleyerek vücudun uykuya hazırlanması için gereken sinyalleri verir.

YAĞLI BALIKLAR

Somon, alabalık, ton balığı ve uskumru gibi yağlı balıklar sağlık için oldukça yararlı balıklardır. Bu yağlı balıklarda bulunan omega-3 yağ asitleri ve D vitamini, serotoninin üretilmesini artırır böylece uyku kalitesinin artırılmasına yardımcı olurlar.

PAPATYA ÇAYI

Papatya çayı, apigenin isimli bileşiği içerir ve antioksidan özelliği bulunur. Bu antioksidan ise beyinde uykunun artırılmasını sağlayabilecek ve uykusuzluğun azalmasına yardımcı olabilecek reseptörlerle bağlantı kurar. Uyumadan önce papatya çayı tüketmek, uyku kalitesinin artırılmasını sağlayabilir.28 gün boyunca 34 yetişkin üzerinde yapılan bir çalışmada günde iki kez olmak üzere 270 miligram papatya özü tüketen kişilerin, tüketmeyenlere oranla 15 dakika daha hızlı uykuya daldıkları ve gece daha az uyandıkları sonucuna ulaşıldı.Başka bir çalışmaya göre ise 2 hafta boyunca papatya çayı tüketen kadınların, tüketmeyenlere göre uyku kalitesinin arttığı gözlemlendi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
UykuYardımcısıBesinler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle