4 DAKİKADA KANSER RİSKİNİZİ %32 AZALTIN!

Kanser, günümüzde en sık görülen ve ölümle sonuçlanabilen hastalıklardan biri.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
24 Ağustos 2023 Perşembe 11:13
103 Okunma
4 DAKİKADA KANSER RİSKİNİZİ %32 AZALTIN!

Kanser, günümüzde en sık görülen ve ölümle sonuçlanabilen hastalıklardan biri.

Uzmanlar yanlış beslenmeden strese ve hatta hareketsiz bir yaşam tarzına kadar birçok nedenin kanserde tetikleyici olduğunun altını çiziyor. Her geçen gün artan kanser vakalarına karşın yakın zamanda yapılan bir araştırma ise bu riski nasıl azaltabileceğinizi gösteriyor.

Dört dakika içinde yapabileceğiniz pek çok şey olduğunu düşünmeyebilirsiniz. Ama aslında kanser riskinizi %32 azaltmanız mümkün.

Yeni araştırmalar, günde yalnızca 4,5 dakikalık yoğun aktivitenin kanser riskinizi gözle görülür biçimde azalttığını buldu. Araştırmacılar, günlük aktiviteler sırasında üşenmek yerine bu faydalarına odaklanmanın daha etkili olacağını söylüyor.

Avustralya'daki Sidney Üniversitesi tarafından yürütülen çalışma, 4,5 dakikalık artan kalp pompalama aktivitesinin bazı kanser riskini yüzde 32'ye kadar azaltabileceğini öne sürüyor. Diğer taraftan, günlük en az 3,5 dakikalık yoğun aktivitenin ise hala kanserde yüzde 18'e varan bir azalmayla ilişkili olduğu görüldü.

EGZERSİZ YOĞUNLUĞUNU ARTIRIN

16 ila 25 yaşları arasında kalp ve akciğerlerin en iyi durumda olmasının, orta yaşta boyun, boğaz, mide, pankreas, karaciğer, bağırsak, böbrek veya akciğer tümörlerinin görülme ihtimalinin daha düşük olmasıyla bağlantılı olduğunu buldular.

Akciğer kanseri riski, egzersiz yapanlarda kanepede daha fazla vakit geçiren kişilere göre yüzde 42'ye kadar daha düşüktü.

TOZ ALMA VE ESNEME

En yüksek kitaplıklardan mutfak dolaplarının üst kısımlarına, komodinlerden süpürgeliklere kadar tozun ortadan kaldırılması düzenli olarak yapılması gereken bir iştir.

Bu kuvvetli bir aktivite, ayrıca kollar, göbek bölgesi ve bacaklar da dahil olmak üzere tüm vücudu çalıştırır.

LEKERİ OVUN

Zeminleri ve pencereleri silmekten, duş perdelerindeki kireci ortadan kaldırmak için ciddi miktarda dirsek gücü kullanarak ovma işlemine canlılık katabilirsiniz.

MERDİVEN YÜRÜYÜŞÜ

İster çamaşır ister çocuklarınızın oyuncakları olsun, her şeyi bir kerede taşımak yerine yükünüzü bölüştürün ve odalar arasında bolca yürüyün. Bu işlerin normalden biraz daha uzun sürmesine neden olur ama vücudunuz size teşekkür edecek.

EVİ SÜPÜRÜN

Elektrikli süpürgeyi evin içinde ileri geri, her kuytu köşeyi süpürmek güçlü bir egzersiz işlevi görebilir. Süpürgeyi kullanırken aynı zamanda ileri geri hareketler yaparak hareketinizi de artırabilirsiniz.

Bu sayede günlük olarak ev işlerini hallederken bir yandan da kansere yakalanma riskinizi azaltacaksınız.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle