KADERİNE TERK EDİLDİ

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde bulunan 1800’lü yıllardan kalma Aya Yorgi Kilisesi harabe halde bekliyor. Tahribata uğrayan 2 asırlık kilise havadan görüntülendi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
09 Kasım 2022 Çarşamba 11:32
950 Okunma
KADERİNE TERK EDİLDİ

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde bulunan 1800’lü yıllardan kalma Aya Yorgi Kilisesi harabe halde bekliyor. Tahribata uğrayan 2 asırlık kilise havadan görüntülendi.  


 

Tarihi, milattan önce 8 binli yıllara dayandığı düşünülen Osmaneli ilçesinde bulunan tarihi kalıntılardan birisi de Aya Yorgi kilisesi.

1800’lü yıllarda yapılan ve günümüze ulaşan kilise, bugünlerde harabe durumda. Harabe durumda bulunan kilise için 2017 yılında restorasyon çalışmaları yapılması planlanmasına rağmen henüz bir restorasyon çalışması yapılmadığı görülüyor.

Tahribata uğrayan kilise restorasyonun ardından turizme kazandırılacağı günleri bekliyor. Neredeyse 2 asırlık olan harabe durumdaki kilise havadan görüntülendi.


 

Rum Ortodoks kilisesi üç nefli, haç planlı ve kubbeli bir bazilika olan yapı 1874 yılında çıkan yangından sonra Lefke'yi imara gelen Macar mühendis tarafından 1876-1878 yıllarında inşa edilmiştir.

2017 yılından bu yana bekliyor

Öte yandan yenileme projesi kapsamında Anıtlar Kurulu tarafından onaylanan tarihi yapının 2017 yılında başlaması planlanan restorasyonunun 2 yılda tamamlanarak müze yapılacağı o tarihte duyurulmuştu. Ne yazık ki aradan geçen 5 yılın ardından bir çivi bile çakılamadı.

Son Güncelleme: 09.11.2022 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Düşünen deli 2022-11-09 17:55:02

Yahu bu ecdad islamiyetin yükselişi için o kadar kan dökmüş can vermiş siz neyin peşindesiniz? Son din İslamiyet son peygamber hz. Muhammed {S.A.V} tamirat içi bir para gelmiş diye söyleniyordu

banner22

resim yükleresim yükle