HÜNNAP MEYVESİ BİLECİK'TE Kİ TEZGAHLARDA DA YERİNİ ALDI

Sağlık açısından faydası saymakla bitmeyen hünnap meyvesi, Bilecik’te tezgahlarda da yerini aldı.

15 Ekim 2016 Cumartesi 07:18
2656 Okunma
HÜNNAP MEYVESİ BİLECİK'TE Kİ TEZGAHLARDA DA YERİNİ ALDI
banner15

     Sağlık açısından faydası saymakla bitmeyen hünnap meyvesi, Bilecik’te tezgahlarda da yerini aldı.

 



       Yurt dışında uzun zamandır önemli bir bitkisel ilaç olarak bilinen hünnap meyvesi Bilecik’teki tezgahlara da taşındı. Bilecik’teki manav Kadir Demirbaş, hünnap meyvesinin faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirtti. Demirbaş, “Hünnap meyvesi içerisindeki C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir. B3 vitamini ile kan dolaşımını güçlendirir.

 

 

    Yine içerisinde barındırdığı potasyumla yüksek kan basıncını düşürmeye yara. Deri hastalığı, göz hastalığı gibi bir çok hastalıkta faydası vardır. En önemli yararı ise karaciğeredir. Hünnap meyvesi Çin gibi yurt dışındaki ülkelerde oldukça önemli bir bitkisel rolünde.

 

 

        Bizim ülkemizde çok kıymeti bilinen bir meyve değil. Ama insanlarımız öğrendikçe talepleri artıyor. Faydalarını saymakla bitiremediğimiz bu meyvemiz kuru olarak da yaş olarak da tüketilebiliyor.

 

 

    Tadını merak eden vatandaşlarımız için söylemiş olalım elma gibi bir tadı var. Kilosu 6 liradan tezgahlarda” dedi.

Son Güncelleme: 15.10.2016 07:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle