BİR MERAKLA BAŞLADI ŞİMDİ YÜZÜ GÜLÜYOR

Bilecik'te bir merakla başladığı ahududu ve böğürtlen üretiminde ilk hasadını alan çiftçinin mutluluğunu paylaşılmaya değerdi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
13 Eylül 2021 Pazartesi 10:42
696 Okunma
BİR MERAKLA BAŞLADI ŞİMDİ YÜZÜ GÜLÜYOR

Bilecik'te bir merakla başladığı ahududu ve böğürtlen üretiminde ilk hasadını alan çiftçinin mutluluğunu paylaşılmaya değerdi.


Bilecik merkeze 9 kilometre uzaklıkta Ulupınar Köyü, doğası, havası, temiz suyu, çilek bahçelerinin ardından lavanta bahçesi ile adından söz ettirmeye başladı. Son olarak çilek üreticisi Yalçın Nar, bir merakla başladığı ahududu ve böğürtlende ilk hasadını yaptı.

3 Dönüm alana deneme amaçlı 3 farklı cinsten ahududu ve böğürtlen eken Nar, bu işe bir merakla başladığını anlatarak, "Bu yıl çilek üretimimizin yanında bir ilke imza attı. Deneme amaçlı ektiğimiz ahududu ve böğürtlenler ilk meyvelerini verdi. Şuan deneme safhasındayız. Güzel olursa inşallah devamını getireceğiz. Bugün ilk hasadını yapmış bulunmaktayız

Tadına baktık, denedik misafirlerimize ikram ettik. Tadını da lezzetini de beğendiler. İnşallah bunun da çilek de olduğu gibi güzle bir şekilde devam edeceğiz. Şuanda 3 dönüm alanda ahududu ve böğürtlenimiz var. Bu yıldan sonra 10 dönüm ahududu böğürtlen yetiştirmeyi hedefliyoruz. İnşallah Ulupınar köyünü çilek diyarı olarak başlamıştık, bundan sonra da ahududu ve böğürtlende böğürtlen diyarı diye devam edeceğiz" dedi.

Son Güncelleme: 13.09.2021 11:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle