BABASININ BİR SÖZÜNE TAM 50 YIL GEÇTİ

Bilecik'te Mustafa Filoğlu isimli esnaf, babasının 50 yıl önce 'Okuyup ne yapacaksın, kahveci ol' sözü sonrası o gün bu gündür kahvecilik yapıyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
09 Ağustos 2022 Salı 11:56
2373 Okunma
BABASININ BİR SÖZÜNE TAM 50 YIL GEÇTİ
banner15
banner18

Bilecik'te Mustafa Filoğlu isimli esnaf, babasının 50 yıl önce 'Okuyup ne yapacaksın, kahveci ol' sözü sonrası o gün bu gündür kahvecilik yapıyor.


Bilecik'te 1972 yılında ortaokula giderken babasının tavsiyesi ile kahvecilik mesleğine atılan Mustafa Filoğlu, her gün işine ilk günkü aşkla gidiyor. 50 yıldır bu meslekten başka bir şey yapmadığı anlatan Filoğlu, "1972 yılında ortaokula giderken babam 'Okuyup ne yapacaksın, kahveci ol' dedi.

Kahve aldılar pazarın ortasından ve 72’de başladık, hala devam etmekteyiz. Bilecik halkına teşekkür ederim. Bizi bu zamanlara kadar taşıdılar. Bilecik’e hizmet etmekten gurur duyuyorum" dedi.


"Pişmanlık duymuyorum, esnaf olduğum için de gurur duyuyorum"
Filoğlu, "Okumadığım için pişmanlık duymuyorum, esnaflık da iyi bir şey, esnaf olduğum için de gurur duyuyorum. Güzel bir meslek. Şükürler olsun ailemi geçindiriyorum.

Sabah 6’da açıp gece 12’ye kadar, iki vardiya yapıyoruz. Bu iyi bir şey, hem ekmek kapısı, halka hizmet ve hem de güzel bir kazanç. Severek yapıyorum çünkü 50 yıldır bu işin içindeyim. Daimini de devamını da istiyorum" dedi.

"20 seneden beri buranın müşterisiyim, her gün gidip gelirim"
Müşteri Can Toklucu ise, "Ben 20 seneden beri buranın müşterisiyim. Her gün gidip gelirim. Kahvemi içerim, çayımı içerim, gazetemi okurum. Mustafa Filoğlu Bilecik’in esnaflarından birisi. 50 senedir kahvecidir. Sürekli olarak bu işi yapmakta. Ara vermeden devam etmekte. Kendisini severiz sayarız. 10 numara çay. Bursa’dan geliyor çaylar" dedi.

Son Güncelleme: 09.08.2022 13:29
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABEREsnafKahveci
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çaycı 2022-08-09 15:41:26

Bileciğin en akıllı esnafı çaycılık yaparak 24 basamak bağkur en yüksek emekliliğini hak etmiştir başarılarının devamını dilerim.

banner22

resim yükleresim yükleresim yükle