4 BİN TON ÜRÜN ELDE EDİLDİ

Bilecik'in Gölpazarı ilçesine bu yıl ekilen ayçiçeği tarlalarında hasat sona ererken, ilçede 4 bin ton ürün elde edildi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
30 Ekim 2023 Pazartesi 12:21
99 Okunma
4 BİN TON ÜRÜN ELDE EDİLDİ

Bilecik'in Gölpazarı ilçesine bu yıl ekilen ayçiçeği tarlalarında hasat sona ererken, ilçede 4 bin ton ürün elde edildi.


Gölpazarı'nda Nisan ayının ilk haftasında 19 bin 800 dekar yağlık, bin 850 dekar çerezlik ayçiçeği ekimi yapıldı. Eylül ayında başlayan hasat havaların güzel gitmesiyle birlikte bu aya kadar devam etti. Bu yıl yağışlar düzensiz olunca rekolte dönümüne 400 kilo ürün çıkarken, ilçede toplamda da 4 bin ton civarında hasat yapıldı. İlçedeki son hasatta olgunlaşan ve kararan ayçiçekleri için biçerdöverler tarlalara girdi. Üreticiler, bu sezon yağışlarını istenildiği gibi olmadığını, düzensiz yağış olsaydı bugünkü verimin 2 katını alabileceklerini belirtti.



"Biz köylü çiftçi olarak üretmeye ve Türkiye’ye kazandırmaya devam ediyoruz"
İlçedeki son ayçiçeği hasadını yapan Cemil Engin, "Ayçiçeği hasadına başladık. Kumsal alanlarda verimlerimiz biraz düşük, kara toprak alanlarda ise verimlerimiz yüksek. Yağışlar Haziran ayına kadar çok iyi yağdı. O dönemden sonra birkaç yağmur daha düşseydi belki bugünkü rekoltenin 2 katını alabilirdik, ama kısmet bu kadarmış diyelim. Biz köylü çiftçi olarak üretmeye ve Türkiye’ye kazandırmaya devam ediyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 30.10.2023 13:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle