MİLLİ EĞİTİM İL MÜDÜRÜ DURMUŞ KADIN ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Türk kadınının tarihin her aşamasında ülke sevgisini, milli ve manevi duyguları yaşatıp genç nesle aktararak, her alanda elinden gelen gayreti gösterdiğini belirtti.

10 Mart 2017 Cuma 08:56
590 Okunma
MİLLİ EĞİTİM İL MÜDÜRÜ DURMUŞ KADIN ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

    İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Türk kadınının tarihin her aşamasında ülke sevgisini, milli ve manevi duyguları yaşatıp genç nesle aktararak, her alanda elinden gelen gayreti gösterdiğini belirtti.

 

 

      Durmuş, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte kadın öğretmenlerle bir araya geldi. Fazilet Durmuş, yaptığı konuşmada, kadının anne olduğunu, şefkatin, merhametin, fedakarlığın simgesi olduğunu belirtti. Bugün ülke ileriye gidiyorsa, her alanda dünyada ismini duyurup başarılara imza atıyorsa bunun annelerin yetiştirdiği pırıl, pırıl gençlere borçlu olunduğunu anlatarak Türk kadının önemine değindi.

 

 

  Durmuş, "Türk kadınının tarihin her aşamasında ülke sevgisini, milli ve manevi duyguları yaşatıp genç nesle aktararak, her alanda elinden gelen gayreti göstererek, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi gerektiğinde cepheye bile koşarak tüm varlığıyla vatanına hizmet etti. Tarihimizde ve inancımızda aslında kadına büyük bir değer verilmiş. Cennet annelerin ayakları altına serilmiş. Uygulamada münferit olarak yapılan hatalar, kadının değerini, milletimiz nezrindeki yerini düşürmez. 15 Temmuzda da bunu gördük. Kamyon kullanan bayanlar vardı, tankın önünde duran bayanlar vardı.

 

 

  Bu ülke bayanıyla erkeğiyle değerli bir ülkedir. Neşet Ertaş’ın çok beğendiğim bir sözü var: ‘Kadın insandır, erkek de insanoğlu.’ Gerçekten evde anne ne ise çocuk da ona göre şekilleniyor. Bu yüzden annelere diyorum ki çevrenizde kızdığınız erkekler varsa bunun sorumlusu biziz. Onları biz yetiştiriyoruz. Şu bir gerçek, toplum bayanıyla, erkeğiyle bir bütün. Kimsenin kimseye bir üstünlüğü söz konusu değil. Bir evde baba giderse hakikaten insan, gücünün ve desteğinin gittiğini hissediyor. Biz hep beraber daha iyiye, daha güzele ulaşacağız. İnşallah hep birlikte daha güzel çalışmalara da imza atacağız“ dedi.

  Okul yöneticileri ve öğretmenlerle birlikte yenilen yemeğin ardından Okul Müdürü Sami Aygün tarafından İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'a hediye takdim edildi.

Son Güncelleme: 10.03.2017 08:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle