İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) Bilecik İl Müdürü Üzeyir Yıldırım, üniversiteli öğrencilere istihdam becerilerini arttırmaya yönelik ‘İŞKUR Gençlik Programı' genelgesi ile öğrencilere müjdeyi verdi.
İŞKUR İl Müdürü Yıldırım, gerekli altyapı tamamlandıktan sonra Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile yapacakları işbirliği ile gençlerin önünü açacaklarını söyledi. Yıldırım, "İŞKUR Gençlik programı ile üniversitelerde eğitim gören öğrencileri iş gücüne hazırlamak için İŞKUR olarak üniversitelerle işbirliği yaparak, öğrencilerin mesleki gelişimlerini destekleyeceğiz. Böylece gençlerimizin geleceğe ilk adımı atmalarını sağlamış olacağız. Bu programda öğrenciler hem öğrenim gördükleri bölümlerde edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökme fırsatı yakalayacak hem de nakdi destek alacaklar. Program kapsamında haftada en fazla 22 buçuk saat ve 3 gün çalışacak olan öğrenciler; araştırma geliştirme faaliyetleri, laboratuar çalışmaları, kütüphane faaliyetlerinin desteklenmesi, geri dönüşüm, spor ve kültürel etkinlikler, biyolojik çeşitliliğin korunması, sağlık ve rehberlik merkezi faaliyetlerinin desteklenmesi, akademik ve bilimsel projelerin desteklenmesi gibi alanlarda görev alabilecekler. Geleceğini şekillendirmek isteyen tüm öğrencileri İŞKUR gençliğe programına davet ediyorum" dedi.
Ayrıca Yıldırım, detaylı bilgi için il müdürlüğüne ve görevli iş kulübü liderleri ile görüşebilirler notunu da kaydetti.