TÜRK HAKİMİYETİ’ ANITININ YAPIMI TAMAMLANDI

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde ‘Osmaneli’nde Türk Hakimiyeti’ anıtı inşaatının sonuna gelindi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
18 Mart 2023 Cumartesi 12:10
365 Okunma
TÜRK HAKİMİYETİ’ ANITININ YAPIMI TAMAMLANDI
banner15
banner18

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde ‘Osmaneli’nde Türk Hakimiyeti’ anıtı inşaatının sonuna gelindi.


Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, anıt ve Osmaneli ilçesi hakkında bilgi verdi. Başkan Şahin anıtta yer alacak bölümlerin detaylı düşünülerek yapıldığını belirterek, “Anıtımızda yukarıdan aşağıya doğru; Türk bayrağı, çatı, saat, Anadolu Selçuklu bayrağı, Osmanlı İmparatorluğu bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti bayrağı, Lefke taşından duvar üzerinde Osmaneli tarihi ve Gazi Mustafa Kemal Osmaneli'nde fotoğrafları” ifadelerini kullandı.


Başkan Şahin konuşmasının devamında Osmaneli ilçesinin tarihi hakkında bilgi vererek, “Osmaneli Belediyesince yapılmakta olan ve Türklerin hakimiyetine 1075 yılında giren ilçemiz (1075-1308) arası Anadolu Selçuklu hakimiyetinde kalmış, 1308 yılında sulh yoluyla Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına dâhil olmuş, 1923 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti ile sonsuza kadar Türk hakimiyetinin sürdürecektir. Osmaneli ilk Türk hâkimiyetine girdiği 1075 yılından günümüze kesintisiz Türk kenti olan Osmaneli, inşallah sonsuza kadar bu özelliğini sürdürecek. 1980 yılı öncesi sağ sol çatışmasının yaşanmadığı ve 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde çağrı beklemeksizin devletine sahip çıkan Osmaneli halkı milliyetçi, devletine bağlı, vatan için, bayrak için şahadete korkmadan yürüyecek yiğit insanlardan oluşur” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
doğrucu 2023-03-18 16:39:03

Chp yaparsa adı heykel
Akp yaparsa adı anıt oluur

Avatar
Düşünen deli 2023-03-20 20:18:36

Bildiğin saat kulesi

banner22

resim yükleresim yükleresim yükle