OSMANELİ'NDE 'AFET, DEPREM VE YANGIN EĞİTİMİ'

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, Afet ve Acil Durum (AFAD) Bilecik İl Müdürülüğü ekiplerince 'Afet, Deprem ve Yangın Eğitimi' verildi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
28 Nisan 2022 Perşembe 13:25
62 Okunma
OSMANELİ'NDE 'AFET, DEPREM VE YANGIN EĞİTİMİ'

 Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, Afet ve Acil Durum (AFAD) Bilecik İl Müdürülüğü ekiplerince 'Afet, Deprem ve Yangın Eğitimi' verildi.


Osmaneli Hükümet Konağında bulunan kurum müdürlerine AFAD tarafından 'Afet, Deprem ve Yangın Eğitimi' verilirken, eğitim sonundan deprem anı ve tahliye uygulaması yapıldı. Yapılan eğitim hakkında bilgi veren AFAD İl Müdürü Mehmet Hayri Demirel, 2022 yılının İçişleri Bakanlığınca 'Afet Tatbikat Yılı' ilan edilmesinin ardınndan eğitimlerin aaraalık ollalaraürdüğü söyledi. Demirel, "Afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için planlamaların detaylı şekilde ele alındı.

Afetlerden zarar almadan veya en az zararla kurtulabilmek için alınacak tedbirler, 'Zorunlu Deprem Sigortası' yaptırmanın önemi de anlatıldı. Afetlere karşı dirençli toplum oluşturma vizyonuyla Türkiye'de yaşanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyetini kazanmak ve geliştirmek, planların uygulanabilirliğini ölçmek ve eksikleri tespit edilmesi amacıyla eğitim verilmiştir. Verilen eğitimin ardından deprem anı bina tahliyesi ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle