KADINLAR YAPTI ERKEKLER DAĞITTI

Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı bir köyde kadınların bir araya gelerek yaptığı aşure, bu yıl da köy meydanında dağıtıldı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
31 Ağustos 2021 Salı 11:18
425 Okunma
KADINLAR YAPTI ERKEKLER DAĞITTI

Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı bir köyde kadınların bir araya gelerek yaptığı aşure, bu yıl da köy meydanında dağıtıldı.


Pazaryeri ilçesine bağlı Kınık köyünde Muharrem ayı dolayısıyla kadınlar hep birlikte aşure pişirdi. Bir evin bahçesinde toplanan kadınlar, kendilerinin ve hayırsever vatandaşların katkıları ile aldıkları malzemelerle köy halkına ve gelen misafirlere aşure yapıp ikram etti.

Kınık köyünde kadınların hünerli elleri yapmış olduğu aşure, akrabalığın, komşuluğun, paylaşmanın, birlik ve dayanışmanın güzel bir örneği oldu. Kadınlar tarafından yapılan aşure ikramı öncesi köy camisinde Mevlid-i Şerif okunurken, etkinliğe köy halkının yanı sıra birçok misafir katıldı.

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ve İlçe Müftüsü Şenol Şahin’in de katıldığı etkinlikte kadınlar tam bir dayanışma örneği gösterdi.



“Hep birlikte aşuremizi yaptık”
Aşure yapımında Kınık köyündeki kadınlara yardımcı olan Fevziye Kubat, “Köylü kadınlarımızın bayanlarımızla hep birlikte aşuremizi yaptık Allah kabul etsin. Herkesin eline sağlık yardımda bulunanların, yemeğe gelenlerin hepsinin eline sağlık. Allah razı olsun hepsinden” dedi.

Son Güncelleme: 31.08.2021 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle