iKİ KATLI HARABEDEN MADAMIN KONAĞI’NA

Bursa'da, 21 yıl önce 52 tarihi kent belediyesi tarafından kurulan ve bir yıl sonra Avrupa Tarihi Kentler Billiği'nin 12. üyesi olan Tarihi Kentler Birliği'nin bu yıl 20'ncisi düzenlenen proje ödülleri yarışmasında, Bilecik Söğüt'teki "Madamın Konağı" adlı restorasyon projesi, ödüle layık görüldü. Bilecik Söğüt ilçesinde, “Kültür Varlığı” olarak tescil edilen iki katlı harabe yapı, restore edilerek “Madamın Konağı” adıyla hizmete açılacak.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
14 Ekim 2021 Perşembe 12:46
378 Okunma
iKİ KATLI HARABEDEN MADAMIN KONAĞI’NA

Bursa'da, 21 yıl önce 52 tarihi kent belediyesi tarafından kurulan ve bir yıl sonra Avrupa Tarihi Kentler Billiği'nin 12. üyesi olan Tarihi Kentler Birliği'nin bu yıl 20'ncisi düzenlenen proje ödülleri yarışmasında, Bilecik Söğüt'teki "Madamın Konağı" adlı restorasyon projesi, ödüle layık görüldü. Bilecik Söğüt ilçesinde, “Kültür Varlığı” olarak tescil edilen iki katlı harabe yapı, restore edilerek “Madamın Konağı” adıyla hizmete açılacak.

Kötü görüntü oluşturuyor
Kültürel mirasın korunması amacıyla üye belediyeler arasında işbirliği sağlayan "Tarihi Kentler Birliği", koruma projelerine mali destek sağladı. Kentlerin tarihsel, kültürel ve doğal dokusunun korunmasını ve tanıtımını sağlamak için büyük çaba sarf eden birlik, "Madamın Konağı"na verilen ödülü, Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever'e takdim etti. Yıllardır harabe halindeki binanın restorasyonunun bir an önce tamamlanarak hizmete açılmasını isteyen vatandaşlar, şu anki halinin ziyaretçiler için kötü bir görüntü oluşturduğunu söyledi.

Özellikle "Diriliş Ertuğrul" ve "Kuruluş Osman" dizileri nedeniyle turist sayısında büyük artış yaşanırken, Ertuğrulgazi'nin Söğüt'te yaptırdığı "Ertuğrulgazi Mescidi" ya da diğer adıyla "Kuyulu Mescid"e gelen ziyaretçiler, 50 metre mesafedeki harabe binanın görüntüsünün hoş olmadığını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle