BOZÜYÜK'TE "MEMUR-SEN'E DAVET TERCİH EVET" PROGRAMI

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ve Bem-Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Memur-Sen Bilecik İl Temsilciliği tarafından düzenlenen "Memur-Sen'e Davet Tercih Evet" konulu programa katıldılar.

16 Mart 2017 Perşembe 08:29
611 Okunma
BOZÜYÜK'TE

     Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ve Bem-Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Memur-Sen Bilecik İl Temsilciliği tarafından düzenlenen "Memur-Sen'e Davet Tercih Evet" konulu programa katıldılar.

 

 

     Bilecik’in Bozüyük ilçesi Metristepe Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki programda konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, 16 Nisan’ın Ergenekon’dan çıkış olduğunu ve batının bu yüzden korktuğunu, yapılan bu son operasyonların da bu milletin soyunu kazımak için yapıldığını söyledi. Levent Uslu, ”Referandumdan sonra daha birçok olaylar olacak. Biz her daim hazır olacağız. Hiç kontağı kapatmayacağız. Bu toplantılar alana inme toplantılarıdır.

 

 

   Sosyal medyadan fetihler yapma zamanı değil sahalara inme zamanıdır. Bizler üyelerimizin maaşlarını artırmak, sosyal haklarını iyileştirmek için çalıştık. Memurumuz için en iyisi neyse onun için uğraştık. Bizim asli görevimiz ise; bir sivil toplum örgütü olarak ülkemizde yaşanan sıkıntıların çözümcüsü olmaktır. Milletin seçtiği yargı darbesi ile siyasi partileri kapatmak isteyen kurumlara karşı ortak akıl birlikleriyle 'hayır bunu yapamazsınız' dedik ve bunu yapamadılar. Eskiden yapıyorlardı.

 


 

   “Bu millet cesur yürek sizler korkaksınız”

 

 İnancı ve yüreği ile hareket eden kişiler olduklarını belirten Uslu, "Bu referandumda 'kuvvetler ayrılığı biterse her şey bitermiş' deniliyor. Kuvvetler ayrılığı bir tezgâhtır, bir yalandır. Kuvvetler ayrılığı denilen şey bu milletin bağrından çıkmış adamlar başbakan olursa o zaman kuvvetler ayrılığı olur. Kuvvetler birliği var, zaten sistem bu. Yani siz Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanı, Vural Savaş gibi Cumhuriyet Başsavcısının olduğu, Kemal Gürbüz gibi YÖK Başkanı, Kemal Alemdaroğlu gibi İstanbul Üniversitesi rektörü olduğu bir sistemde kuvvetler ayrılığından bahsedebilir misiniz?  Bahsedemezsiniz. Bunlar kuvvetler birliğidir. Arka odada millete karşı, nasıl zulüm edelim, kimleri asalım kimleri idam edelim bunları hesaplarlar.

 

 

  Bugün Hollanda-İsviçre-Avusturya meselesi var. Referandum için hayır yürüyüşleri yapıyorlar. Kimlerin kafasında korku varsa onlar harekete geçiyorlar. Ama bilmeleri gereken şudur; Bu millet cesur yürek, sizler korkaksınız. Biz Memur-Sen olarak milletin adamlarının yanında durmaya devam edeceğiz. Biz bir seferberlik içerisindeyiz. Canımızın son nefesine kadar bu seferberliğe devam edeceğiz. Milletçe hepimiz bu seferberlikte görev alacağız. 'Güçlü gelecek, Güçlü Bozüyük, Güçlü Bilecik, Lider Türkiye' için çalışacağız. Bu seferberlik bunun için. Bizler bütün vatandaşlarımızla birlikte olmalıyız. Biz Selçuklu, biz Osmanlı, biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Seveceğiz, birlik ve beraberlik için seveceğiz. Seçimlik değil, referandum için değil her dönem seveceğiz.

 

 

   16 Nisan Ergenekon’dan çıkıştır. Bunun için korkuyorlar. Bu son operasyonların hepsi bu milletin soyunu kazımak için. Referandumdan sonra daha birçok olaylar olacak. Biz her daim hazır olacağız. Hiç kontağı kapatmayacağız. Bu toplantılar alana inme toplantılarıdır. Sosyal medyadan fetihler yapma zamanı değil sahalara inme zamanıdır. Türkiye Cumhuriyetinin yaptığı her türlü olaylardan korkuyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız onların kâbusları olmuş durumda. Biz eğer bugünlerde sağlam durmazsak, soykırımı göze almamız lazım. Bizim daha birlik içinde olup sayımızı arttırmamız lazım. Biz milletçe bir tarih yazıyoruz ve bu tarihi tamamlamak hepimizin üzerine farzdır” dedi.

 


 

  "Bizim ülkemiz haricinde her ülkeye diz çöktürüyorlar"

 

  Ardından kürsüye çıkan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay da yıllarca ülke olarak ekonomik, eğitim, özgürlükler ve darbeler anlamında büyük sıkıntılar çektiğimiz söyledi. Yaklaşık her 10 yılda bir yapılan darbelerin her birinin ülkemizi en az 20 yıl geriye götürdüğünü ve 7, 13 ve 20 yaşlarında darbeler gördüğünü belirten Turbay, “Terörü destekleyen batı yıllarca usanmadı. Her şeyi hesap ettiler ama bizim diriliğimizi, birliğimizi ve inanç ve azmimizi hesap edemediler. Bizim ülkemiz haricinde her ülkeye diz çöktürüyorlar. Ülkeleri karıştırmaya ve fesat sokmaya çalışıyorlar. Ekonomik anlamda ülkemizi çökertmeye çalışıyorlar. Türkiye’nin kalkınmasından rahatsızlar. Zannetmeyin ki bizi takip etmiyorlar. Bizi çok iyi takip ediyorlar. Yıllarca ekonomik, eğitim, özgürlükler ve darbeler anlamında büyük sıkıntılar çektik. Yaklaşık her 10 yılda bir yapılan darbelerin her biri ülkemizi en az 20 yıl geriye götürdü. Zulmettiler, yıktılar, kırdılar, döktüler, şiir okudu diye hapislere attılar, 'Muhtar bile olamazsın' dediler ama elhamdülillah bugün görüyorsunuz. Tabii zulmün arkası kesilmiyor. Her yönüyle zulmetmeye çalışıyorlar. Mehmet Akif’in dediği gibi ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’. İnsanların gönlüne girerek yazılan yazılar üzerinden yüzyıllar geçse de silinmez. Biz insanların gönlüne gireceğiz. Bazıları zannediyor ki 'Batılılara şirin görünürsek iyi olur.' Biz onları memnun etmek için değil ülkemizin kalkınması için çalışacağız. Biz ülkemizin ilerlemesi için birbirimize yardımcı olacağız. Bunların yapmış oldukları zulümleri de unutmayacağız” dedi.

  Toplantıya, Bilecik'te Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Son Güncelleme: 16.03.2017 08:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle