BOZÜYÜK’TE DE MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir program düzenlendi.

13 Mart 2017 Pazartesi 16:13
810 Okunma
BOZÜYÜK’TE DE MEHMET AKİF ERSOY ANILDI
banner15

    Bilecik’in Bozüyük ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir program düzenlendi.  

 

 

     Metristepe Kültür Merkezinde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından Okul Müdürü Ahmet Kara tarafından günün anlam ve önemine binayen konuşma yapıldı. Ahmet Kara, konuşmasında, "Milli mücadelenin destansı bir ifadesi olan İstiklal Marşı “Korkma!” hitabından sonra ilerleyen dizelerde yeni bir hitapla idraklerimize seslenir.

 

 

   “Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın” vatanının korunması, bastığı yerleri toprak diyerek geçmeyen; bu topraklar altında kefensiz olarak yatan şehit dedelerini unutmayan vefalı gençliğin eliyle olacaktı. Malazgirt’ten Dumlupınar’a hep bu gençliğin görmüştü bu topraklar. Atalarımızın büyük fedakârlıklarla canları pahasına koruduğu bu aziz vatan bizlere emanettir. Almış olduğumuz bu emaneti her ne pahasına olursa olsun korumak boynumuzun borcudur. Unutmayınız ki omuzlarımızda geleceğin sorumluluğu vardır.

 

 

   Bizden sonra gelecek nesillere güçlü ve müreffeh bir ülke bırakmak, geçmişin mirasını geleceğe taşımak için çok çalışmalıyız. Çünkü hainler hiçbir zaman boş durmayacak, emellerine ulaşmak için her daim fırsat kollayacaktır. Bunu yakın tarihimizde de gördük. Mehmet Akif “O şiir bir daha yazılamaz, onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım.

 

 

    O, artık benim değildir. O milletin malıdır” diyerek bu durumu ifade etmiş ve İstiklal Marşını safahatına almamıştır. Yine İstiklal şairimizin “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye dua etmesi o günlerin hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakârlıklar yaptığımızın bir göstergesidir” dedi.

 

 

   Konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan slayt gösterisi izlendi. Şiir dinletileri ve öğrenciler tarafından sahnelenen oratoryonun ardından protokol mensupları, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi.

  Programa, Kaymakam Hasan Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, TSO Başkanı Buğra Levent, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Son Güncelleme: 13.03.2017 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle