22:00 ve 06:00 SAATLERİ ARASINDA PERAKENDE SATIŞ YASAĞI

22:00 ve 06:00 SAATLERİ ARASINDA PERAKENDE SATIŞ YASAĞI

01 Ocak 1970 Perşembe 00:00
1023 Okunma
22:00 ve 06:00 SAATLERİ ARASINDA PERAKENDE SATIŞ YASAĞI

;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp;Alkollü içkilerin 22.00 - 06.00 saatleri arasında perakende satışının yapılamayacağına ilişkin düzenleme bugün yürürlüğe girdi. Yasak, market, büfe, bakkal bayileri;nbsp;kapsıyor.

;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp;Alkollü içkiler;nbsp;işletmedışından görülecek şekilde vitrinlerde de;nbsp;yer alamayacak. Alkollü içkiler lokanta restoran,gecekulübü, bar ve benzeri yerlerde;nbsp;ise;nbsp;saat sınrlaması olmadan açık olarak tüketilebilecek. Ancak tesis sınırları dışında tüketilmek üzere içki satışı yapılamayacak. Bu düzenlemenin park, bahçe, sahil ve düğünlerindealkollü içki içilmesine ilişkin yasaklara dayanak oluşturacağı belirtiliyor.

;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp;Alkollü içki satışı yapılan yerler ile,kurumları;nbsp;ve;nbsp;öğrenci;nbsp;yurtları ve ibadethaneler arasında en az 100 metre mesafe bulunacak. Bu koşul turizm;nbsp;belgeli;nbsp;işletmeler;nbsp;için aranmayacak.öğrenciyurtları,;nbsp;sağlık;nbsp;hizmeti;nbsp;verilen yerler, stadyum ve;nbsp;spor;nbsp;salonları,;nbsp;eğitim;nbsp;öğretim;nbsp;kurumları, pastane, kıraathane,;nbsp;ve briç salonları ile akaryakıt;nbsp;istasyonlarının;nbsp;mağaza ve lokantalarında içki satılamayacak. 18 yaşın;nbsp;altındakilere;nbsp;de içki satışı yapılamayacak.

;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; Alkollü içkilerin reklam ve;nbsp;tanıtımını;nbsp;yasaklayan yasa;nbsp;özendirici, teşvik edici;nbsp;kampanya, promosyon ve;nbsp;etkinliklere;nbsp;de yasak;nbsp;getiriyor. TV'lerde;nbsp;yayımlanan;nbsp;dizi, film ve kliplerde alkollü içkileri;nbsp;;nbsp;özendirici;nbsp;görüntülere yer verilemeyecek. Alkollü içkilerin ambalajı üzerine de zararlarını belirteninkz Türkçe;nbsp;uyarılar konulacak.

;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp; ;nbsp;Trafik;nbsp;kontrolünde;nbsp;1.00 promilin üzerinde alkollü olduğu saptananlara 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. 1.00 promil, 2 kadeh rakı ya da 4 şişe biraya eşdeğer oluyor. özel otomobillerde 0.50, diğer araçlarda 0.20 promilin üzerinde alkollü olan sürücülerin trafik kazasına neden olmaları halinde haklarında TCK hükümleri uygulanacak. Alkolmetreyi ise;nbsp;2 bin TL para cezası verilip, sürücü belgelerine 2 yıl el konulacak. Sürücü koltuğunda da artık sigara içilemeyecek.

Son Güncelleme: 01.01.1970 00:00
Anahtar Kelimeler:
Olay HaberBİLECİKBirtat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle