YAZ MEYVELERİNİN FİYATLARI HALA CEP YAKIYOR

Bilecik'te baharın gelmesi ile birlikte manav tezgahlarında yerini alan yaz meyveleri yüksek fiyatları ile dikkat çekiyor.

10 Mayıs 2016 Salı 07:27
1078 Okunma
YAZ MEYVELERİNİN FİYATLARI HALA CEP YAKIYOR

  Bilecik'te baharın gelmesi ile birlikte manav tezgahlarında yerini alan yaz meyveleri yüksek fiyatları ile dikkat çekiyor.

 

 

  Baharla birlikte tezgahlar birinden güzel renkli meyvelerle şenlendi. Havaların gittikçe ısınması ile sayıları daha da artan meyvelerin fiyatları ise hala cep yakıyor. Konu hakkında açıklama yapan manav Kadir Demirbaş, fiyatların biraz yüksek olmasından dolayı yaz meyvelerine fazla bir talep olmadığını belirtti.

 

 

 Demirbaş, “Mecburen ihtiyacı olanlar için bulunmaz bir fırsat yaz meyveleri. Fiyatları yüksek olması sebebiyle insanlar kilo bazında değilde, özendikleri kadar 150 gram 200 gram bu şartlarda alıyorlar. Yaz karpuzumuz başladı, karpuzda 1 dilime kadar verebiliyoruz, isterseniz yarım çeyrek, hatta bir ısırımlık bile verebiliyoruz müşterinin ihtiyaçlarına göre. Ama bu hafta daha da aşağıya düşüp talep daha fazla olacak.

 

 

 Talep fazla olduğu zaman bizim de öbür tarafa talebimiz daha çok olacak ve talep fazla olunca fiyatlar gerileyecek. Kavun başladı, mevsimine göre pahalı sayılmaz normal bile aslında. Ama karpuza olan talep daha fazla. Kavunu şuanda sadece hamile bayanlar istediği için getirdik ve kilosu 5 TL. çileğin kilosu 5 lira, çağla 7 lira, erik 10 lira, şeftali, nektari, karadut 7 lira. Herkes zaten sene başından beri mandalina, portakal, elma tüketmekten usandılar.

 

 

 Biz nasıl satmaktan bıktık, artık onlar da yemekten bıktı. Talep fazla olunca fiyatlarda yavaş yavaş düşmeye başlıyor. İnşallah önümüzdeki haftalarda düşüşler gerçekleşecek. Bizler bu sene doya doya yaz meyveleri satarken halkımızda doya doya yaz meyve yer" dedi.

Son Güncelleme: 10.05.2016 07:27
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKMeyveYAZ MEYVESİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle