YARIYIL TATİLİ ARDINDAN KANTİNLER DENETLENDİ

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından öğrencilerini sağlıklı bir hizmet almaları amacıyla yarıyıl tatili sonrasında eğitim öğretime açılan okullarda kapsamlı kantin denetimleri gerçekleştirildi.

11 Şubat 2016 Perşembe 09:01
936 Okunma
YARIYIL TATİLİ ARDINDAN KANTİNLER DENETLENDİ
banner15

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından öğrencilerini sağlıklı bir hizmet almaları amacıyla yarıyıl tatili sonrasında eğitim öğretime açılan okullarda kapsamlı kantin denetimleri gerçekleştirildi.  

 

 

  2015-2016 Eğitim ve öğretim döneminin ikinci yarısı başlangıcında yapılan denetimlerde bütün ilkokul, ortaokul ve liselerde birçok başlıkta kontroller yapıldı. Okul kantinlerinin yeni çalışma esasları ve mevzuatına yönelik gerçekleştirilen denetimlerde Zabıta Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin sağlıklı meyve ve doğal ürünler tüketmeleri noktasında uyarılar ve tavsiyelerde bulunuldu. Denetlenen konular kapsamında ayrıca; iş yeri çalışanlarının Hijyen Eğitim Sertifikası olup olmadığı, gıda maddeleri ile diğer maddelerin ayrı reyonlarda satışının yapılıp yapılmadığı, tezgah ve raf yüksekliği, boya ve badana durumu, kullanılan alet ve araçların temizliği, çöp ve atıklar için ağzı kapalı çöp kovasının olup olmadığı, soğutma tertibatlı dolap ve tezgahların olup olmadığı, ekmek ve unlu mamullerin muhazafa durumu, haşarat ile mücadelede yapılması gereken konular ile sinekliklerin olup olmadığı gibi birçok kalemde kontroller gerçekleştirildi. Denetimlerde ayrıca, ekipler tarafından, insan sağlığını olumsuz etkileyecek gıda maddelerinin okul kantinlerinde satışına kesinlikle izin verilmemesi yönünde uyarılar yapıldı.

 

 

  ''KANTİN DENETİMLERİNE SON DERECE ÖNEM VERİYORUZ''

 

  Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürü Erdem Tetik, gerçekleştirilen denetimler hakkında yaptığı değerlendirmede, Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak yarıyıl tatilinin ardından faaliyete giren kantinlerde denetimler gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

 

 

  "Zabıta Müdürlüğü olarak, yarıyıl tatili sonrasında bütün okullarımızda kapsamlı bir denetim gerçekleştiriyoruz. Bütün okullarımızdaki kantinleri birçok başlıkta ele alarak kontrol ediyoruz. Gerçekten de diğer iş yerlerinde olduğu gibi okullarımızdaki kantin denetimlerine de çok önem veriyoruz. Çünkü bütün çocuklarımız buralarda besleniyor ve vakitlerinin çoğunu okullarda geçiriyor. Dolayısıyla okullarımızdaki kantinlerin denetimi son derece önemli. Yaptığımız denetimlerde bütün hijyenik ve diğer alanlardaki şartları göz önünde bulundurmanın yanı sıra işletmecilerimize çeşitli uyarı ve tavsiyelerde de bulunuyoruz. Denetimlerimizde gördüğümüz eksiklikleri not ediyoruz ve bir sonraki denetimde bu eksikliğin giderilmemesi halinde yaptırımda bulunacağımızı bildiriyoruz. Bu şekildeki denetimlerimiz belirli aralıklarla devam edecek.''

 

 

  Belli aralıklarla yapılan denetimlerin devam edeceği bilgisini veren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kurallara uymayan esnaf ve iş yeri sahipleri  için gerekli yaptırımların uygulandığını bildirdi.

Son Güncelleme: 11.02.2016 09:01
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKDenetlemeKantin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle