TORBA YASADA SÜRPRİZ! O BORÇLAR SİLİNİYOR

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba kanun" teklifinin detayları belli oldu.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
07 Ekim 2022 Cuma 10:32
409 Okunma
TORBA YASADA SÜRPRİZ! O BORÇLAR SİLİNİYOR

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba kanun" teklifinin detayları belli oldu.

Yeni yasama yılına yoğun bir gündem ile giren TBMM'de milyonların beklediği çalışmalar nihayetine eriyor. 2023 Bütçe Çalışmaları öncesinde ele alınacak konular arasında çalışanlara elektrik-doğalgaz desteği, KYK faizlerinin silinmesi, 163 bin 572 yaşlı ve engellinin 566 milyon 266 bin liralık borçlarının silinmesi, yemek parası nakdi olan kuruluşlardan vergi muafiyeti, ihracatı 500 bin doların üzerinde olan firmalara iki yeşil pasaport hakkı, icralık olan 3 milyon kişinin borç tasfiyesi ve Kur Korumalı Mevduat uygulamasıyla ilgili kanun teklifleri yer alıyor.

KYK FAİZLERİ NE ZAMAN SİLİNECEK?

Kredi Yurtlar Kurumuna borcu olan gençlerin borç faizlerinin silinmesine yönelik yasal düzenleme meclise sunulacak konular arasında yer alıyor. Borç tutarlarındaki faiz miktarının silinmesi kararı, TBMM oylamasına sunulduktan sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Böylece borçlarda yer alan faiz miktarları kredi ödeme planlarından çıkarılacak.

ÇALIŞANLARA ELEKTRİK DOĞAL GAZ DESTEĞİ

İşverenin çalışanına ayni veya nakdi verdiği tüm tutarlar ücrettir. Ücret üzerinden hem gelir vergisi alınır hem de sigorta primi alınır. Bu düzenleme ile 2023 Nisan ayına kadar verilecek olan çalışana 1000 TL elektrik ve doğal gaz ödemesi hem gelir vergisinden hem de sigorta vergisinden istisna olacak.Ayrıca elektrik, doğal gaz ve su aboneliklerinde 15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılan 2 bin lira ve altında olan borçların tasfiyesi yapılacak.

3 MİLYON VATANDAŞI İCRADAN KURTARACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, 2 bin liranın altındaki borçları kapsayan 10 milyon icra dosyası, tasfiye edilecek. Büyüklük olarak 30 milyar liralık bir paket olan bu düzenlemeden yaklaşık 1 milyon kişi yararlanacak. Varlık yönetimi şirketlerine devredilmiş icralık borçların da devlet tarafından karşılanmasının kapsama dahil edilmesi planlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle