SÖZÜN BİTTİĞİ YER! 'BAĞIŞ TOPLUYORUZ' DEYİP VURGUN YAPIYORLAR

Tarihin en büyük deprem felaketlerinin ardından tüm dünya arama ve kurtarma çalışmaları için seferber olmuşken, hırsızlık olayları bir an olsun son bulmuyor.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
13 Şubat 2023 Pazartesi 11:24
135 Okunma
SÖZÜN BİTTİĞİ YER! 'BAĞIŞ TOPLUYORUZ' DEYİP VURGUN YAPIYORLAR
banner15

Tarihin en büyük deprem felaketlerinin ardından tüm dünya arama ve kurtarma çalışmaları için seferber olmuşken, hırsızlık olayları bir an olsun son bulmuyor.

 Vicdansızlar, her an yaptıkları sanal oltalama saldırılarla vatandaşın tüm parasını çalmaya devam ediyor. Özellikle hareketli görüntüler ve acıklı hikayeler, insanların normalde fark edebilecekleri hileli bir siteye bağış yapmaya ikna edebiliyor.

TUZAK VİDEOLAR GÖNDERİYORLAR

Sahtekarlar ayrıca ‘Bangkok’ta da 8.5 büyüklüğünde deprem’ başlığıyla WhatsApp ve Telegram gibi popüler mesajlaşma platformları üzerinden vatandaşa virüslü video linki de gönderiyor. Bu ve buna benzer linkleri tıkladığınızda virüslü fidye yazılımı telefonunuza bulaşıyor ve cihazınıza yüklediğiniz banka uygulamaları üzerinden verileriniz ve paralarınız boşaltılıyor. Önemli verileriniz genellikle internetin karanlık yüzü Dark Web’de satılıyor.

DOĞRUDAN RESMİ SİTEYE GİRİN

Siber Güvenlik şirketi Eset, sahtekarların özellikle zor ve sancılı dönemleri her zaman fırsat olarak gördüklerini açıklayarak şu bilgileri verdi: “Bunlar, sağduyulu insanlardan para koparmak için Facebook’ta bir sayfa veya grup oluşturuyor. Birçok hassas fotoğraf ve şaşırtıcı videolar sunarak bağış toplamaya çalışıyorlar. Bağışta bulunmak istiyorsanız yasal bir bağış kuruluşunun veya vakfın resmi internet sitesini kullanmak en iyisidir. Bu sayede nasıl çalıştıklarını ve resmi bağış kanallarının neler olduğunu öğrenebilirsiniz.” Eset, dolandırılmamak için şu noktalara da dikkat çekti.

Kaynak: https://www.posta.com.tr/ekonomi/sozun-bittigi-yer-bagis-topluyoruz-deyip-vurgun-yapiyorlar-2609825

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle