REFAH PAYI HARİÇ EMEKLİ VE MEMUR ZAMI KESİNLEŞTİ

Rekor refah payı geliyor! Enflasyon ve ek zam ile SSK, Bağ-Kur emekli maaşı zammı ne kadar olacak?

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
05 Temmuz 2023 Çarşamba 12:53
153 Okunma
REFAH PAYI HARİÇ EMEKLİ VE MEMUR ZAMI KESİNLEŞTİ

..Emekli zammı düzenlemesi EYT'lilerin de maaşlarının bağlanması ile 15,5 milyon civarında vatandaşı ilgilendiriyor. Emekli maaşı zammı rekor ek zam ile belirlenecek. TÜİK'in açıklamasıyla 6 aylık enflasyon oranı bugün belli oldu. Bu rakamlar refah payı hariç SSK ve Bağ-Kur emeklisi zam oranı oldu. Nihai zam oranları refah payı ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı çalışmayla ortaya çıkacak. Emekliye kademeli zam formülü en güçlü seçenek olarak masada bulunuyor.

HAZİRAN 2023 ENFLASYON ORANI BELLİ OLDU

Emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok kalemde belirleyici olacak Haziran ayı enflasyon rakamları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon oranı Haziran ayında aylık bazda yüzde 3,92, yıllık bazda ise yüzde 38,21 olarak gerçekleşti.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI İÇİN 6 AYLIK ENFLASYON FARKI KESİNLEŞTİ

Haziran ayı enflasyon rakamları sonrası refah payı hariç 6 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti.

Hesaplarımıza göre; 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 19,78, enflasyon farkı dahil 6 aylık memur zammı ise yüzde 17,56 oldu.


İlk düzenleme asgari ücrete zam adımı oldu. 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak asgari ücret yüzde 34 artışla net 11 bin 402 TL olarak belirlendi. Sıra emekli zammı ve memur maaşları düzenlemesine geldi.

REFAH PAYI HARİÇ EMEKLİ ZAMMI BUGÜN BELLİ OLDU

  • 6 AYLIK ENFLASYON - YÜZDE 19,78
  • 6 AYLIK SSK-BAĞKUR EMEKLİ ZAMMI - YÜZDE 19,78
  • 6 AYLIK MEMUR ENFLASYON FARKI - YÜZDE 11,56
  • 6 AYLIK MEMUR ZAMMI - YÜZDE 17,56

KAYNAK:SABAH

Son Güncelleme: 05.07.2023 13:01
Anahtar Kelimeler:
Emekli Maaşı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle