POYRAZ SERT ESTİ “EY CHP’LİLER EY MHP’LİLER HİÇ Mİ GÖSTERECEK ADAYIZ YOK”

Bilecik Ak Parti il teşkilatı Cumhurbaşkanlığı seçim süreci değerlendirme toplantısı yaptı.

02 Ağustos 2014 Cumartesi 05:49
1432 Okunma
POYRAZ SERT ESTİ “EY CHP’LİLER  EY MHP’LİLER HİÇ Mİ  GÖSTERECEK ADAYIZ YOK”

Bilecik Ak Parti il teşkilatı Cumhurbaşkanlığı seçim süreci değerlendirme toplantısı yaptı.  

 

 

  Ak Parti İl Başkanlığında yapılan toplantıya, Ak Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurutulmuş, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Ak Parti İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, İlçe Belediye Başkanları, Belde Belediye Başkanları ve partililer katıldı.

  Toplantı öncesi açılış konuşması yapan Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili çalışmaları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığını açıkladığı günden itibaren başladıklarını belirtti. Kurtulmuş, “ Biz bugünkü toplantının amacını açıklayayım bu zaman kadar yaptığımız çalışmaların bir değerlendirmesini önümüzdeki son haftaya kadar devam ettirdik bu önümüzdeki 8 gün içerisin dede nasıl değerlendirmemizdir bugünkü toplantının amacı bu. Bu vesileyle burada toplandık.  Biliyorsunuz çok önemli bir süreçten geçiyor. Türkiye’miz eski Türkiye bir kenarda kaldı yeni Türkiye kuruluşu için Cumhurun Başkanı Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Bizim Bilecik için bu oran yüzde 55-60’lardır. Halkımızın desteğiyle bu oranı yakalayacağımıza inanıyorum. Biliyorsunuz geçen hafta Başkanımızın istasyonda yapmış olduğu konuşma bizim için doyurucu ve güzel motife edici konuşmaydı. Ben bu mitinge katılan herkese çok teşekkür ediyorum”.

 

 

  “EKMELEDDİN BEY TÜRKİYE'Yİ TANIR MI SORMAK LAZIM”

  Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye’de doğmuş ve Türkiye’de büyümüş olmadığı ve Çanakkale'yi, Ankara'yı, Urfayı, Van'ı, Artvin’i, Bilecik’i tanır mı? Osmanlının nerede kurulduğunu bilir mi? soruları ile konuşmasına devam eden Kurtulmuş” Bunlarını hepsinin kendisine sormak lazım. Ekmeleddin beye kişiliğiyle ilgili herhangi bir yorumuz yok, kendisinin şu anda potansiyelini İslam konferansında yapmış olduğu çalışmaları İslam dünyasında yapılan zulümlere karşı çıkışı var mıdır, yok mudur kendisine hangi makam koltuğu verilmiştir ne çalışma yapmıştır. Bide tabi bizim daha şimdiden Cumhurbaşkanı gördüğümüz çok değerli Genel Başkanımız siyasete 18 yaşında başlamıştır.

 

 

 18 yaşından beri teşkilatların her kademesinde görev almış gerek gençlik kolları, ilçe başkanlığı, il başkanlığı, Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği, Başbakanlık ve şimdide Cumhurbaşkanı olacak inşallah. İşin mutfağından gelmiş en alt kademeden başlamış en üst kademeye kadar çıkmış olan ülkemizin yetiştirdiği Ortadoğu coğrafyasının yetiştirmiş olduğu bu zaman kadar siyasette katletmiş olduğu yolu siz biliyorsunuz. İcraat olarak da bu ülkede yapmış olduğu icraatları siz biliyorsunuz. Gerçekleştirmiş olduğu sessiz devrim ortada bir elinize Başbakanı koyun onun fotoğrafına bakın bir elinize de Eklemeddin beyin fotoğrafına bakın ona göre elinizde vicdanınıza koyun ona göre oyunuzu verin.  Yeni Türkiye’nin mimarı olsa olsa Başbakanımız olur diyorum.  Bir kez daha katıldığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

  İl Başkanın konuşmasının ardından konuşan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, katılan herkesin Cuma gününü tebrik etti. Geçmiş Ramazan Bayramını da mübarek olmasını temenni eden Yağcı, “Siyasi hayatın en önemli olaylardan birisini yaşıyoruz. Gerçekten 10 Ağustos tarihi Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasından itibaren hatta bu topraklarda bulunduğumuz tarihten itibaren ilk defa halk kendi Devlet Başkanını Cumhurbaşkanını seçecek. Türkiye’de her olayda olduğu gibi maalesef Ak Parti dışındaki siyasi gruplar bir samimiyet testinden geçiyor. Türkiye’nin Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilecek olan bir dönemde maalesef muhalefet baktığımızda hep bizleri suçlarlardı. Dini siyasete takviye yapmakla suçlarlardı. Ama bugün baktığımızda görüyoruz ki, en büyük siyasi takviyeyi kendileri yapıyor. Siyaset niçin yapılır, siyaset kendi düşünceni bildirgeni paylaşma anlamında yapılır. Ama karşımızdaki siyasi gruplar siyasi partiler ve bunların liderleri değişik fesatlar içerisinde bunu yapmayarak, acaba biz karşı tarafa yakın onlara benzeyen bir aday göstererek toplumun bu konudaki muhafazakar toplumun görüşlerini çelebilir miyiz alabilir miyiz. Noktasında bir hamle yaparak kendi ideolojilerine de yakışmayacak ve gerçekten de topluma samimiyet anlamın dada yakışmayacak bir tarzı ve tavrı ortaya koydular. Ama milletimizin sağduyusu her zaman ağır gelmiştir.

 

 

 Galip gelecektir o yüzden Milletin adamı diyoruz neredeyse gençliğinden itibaren sayın il başkanımızın ifade ettiği gibi toplumuyla iç içe olan toplumun her problemini iyi bilen ve bu anlamda da artık mutfaktan yetişerek bugünlere gelen ve yeni Türkiye’nin temellerini atan Recep Tayyip Erdoğan Sayın Başbakanımız inşallah 10 Ağustos’ta halkımızın engin sağ duyusuyla birlikte Cumhurbaşkanı olarak ilk turda seçileceğine biz inanıyoruz. Siyasi parti gözetmeden burada gerçekten kantarı ele alıp Cumhurbaşkanlığı kimin hakkı değerlendirmelerini arzu ediyoruz. Değerlendirme yaptıklarından vicdanen doğru kararı vereceklerine ben inanıyorum. Böyle bir yolda yürüdüğümüz içinde arkadaşlarımla gurur duyuyorum ve yeni Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

 

  Buna benzer konuşmaları çok yaptıkları ve hakikaten Ak Parti olarak Türkiye’nin değişim öncüsü rolünü oynamış olarak hep ilkleri yaptıkları belirten Ak Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, “Hep bu süreçte de muhalefet partileri bu süreçlere hep karşı çıktılar. Anayasa mahkemesine başvuru yaptık. Cumhurbaşkanını halk seçsin dedik karşı çıktılar. Anayasa mahkemesine bireysel başvuru yaptık karşı çıktılar. Buna benzer pek çok ilkleri ortaya koyduk biliyorsunuz. Eski Sosyal Sigortalar Kurumu hastanelerinin görüntüleri yayınlandı. Allah şükür o görüntüler eskide kaldı yeni Türkiye’nin dönüşüm noktasındayız. Milletimize yetkinin kendisinde olduğunu ifade ettik ve baktığımızda milletle muhatap olan siyasi temsilcileri ama baktığımızda siyasi partilerin 3ü 5i hatta 10 u bir araya gelip kendi içlerinden bir aday ya da parti kurucularından birini önde gelenlerden birini siyasetçilerinden bir tanesini  milletin karşısına çıkarma cesaretini kendilerinde bulamadılar. Açıkçası biz ak parti siyaseti olarak genel olarak değerlendirdiğimizde bunun son derece üzüntü verici olduğunu ifade etmek istiyoruz”.

 

 

  “EY CHP’LİLER EY MHP’LİLER HİÇ Mİ GÖSTERECEK ADAYIZ YOK”

  Milletin karşısına çıkıp hesap vermekten bile korktuklarını ve milletle yüzleşmekten bile korktuklarını belirten Poyraz, “ Tarif ederken Cumhurbaşkanı şöyle olması lazım diyorsunuz. Bizde haklı olarak soruyoruz diyoruz, ey Cumhuriyet Halk Partililer, Cumhuriyeti biz kurduk diyorsunuz övünüyorsunuz. Köklü bir tarihimiz var diyorsunuz. Milliyetçi Hareket Partililer partinin yöneticileri sizin içinizde hiç mi? gösterecek adayınız yok vatandaşın karşısına 2015 yılında çıkacaksınız diyeceksiniz ki yetkiyi bize verin iktidarı bize verin peki içinizden bir tane Cumhurbaşkanı adayı çıkartamayan bir parti olarak kadro olarak milletin karşısına çıkamayan partiler olarak yarın genel seçimde  nasıl milletten iktidarı talep edeceksiniz. Bir Cumhurbaşkanı adayı çıkartamayan yarın nasıl bir Başbakan nasıl bir Bakan çıkartacak. İşte bu anlamda hakikaten bu ilk denemelerinde en önemli denemelerinde daha yarışa girmeden sınıfta kaldıkları muhakkak millette bunu görüyor. Recep Tayyip Erdoğan  Cumhurbaşkanı olduğunda ne olacak sorusunu soranlar olacak arkadaşlar hiçbir şey olmayacak biz çok rahatız bunu söyleyeyim Genel Başkanımız Başbakanımız hareketimizin önderi lideri olarak zaten bu varlığı devam ettirecek.  Belki bizim şöyle bir avantajımız var şunu da söyleyeyim.  Herkes ölümlü yarına çıkacağımız hiçbir garantisi yok ama biz şu noktada şükrediyoruz ak parti kadroları olarak şu geçtiğimiz dönemlerde o kadar çetin sınavlar verdik ki o kadar zor sınavlar verdik ki ister ekonomiyi konuşalım ister uluslararası ilişkiyi konuşalım ister hukuku konuşalım neyi konuşursak konuşalım biz bu sıkıntılı süreçleri bu kadromuzla atlattık.

 

 

  “HIZLI TREN İÇİN 6 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPTIK VE HEDEF 2023 DİYORUZ”

  Büyük projeler ile halkın her zaman hizmetlerinde olduklarını dile getiren Poyraz, “Hedef 2023 diyoruz ve bakın geliyor ve büyük projelere başladık. Geçen hafta açtığımız Yüksek Hızlı Tren için 6 milyar doların üzerinde yatırım yaptık. Dünyanın en büyük hava alanını yapıyoruz. Körfez köprüsünü yapıyoruz. Ve sayamayacağımız onlarca, yüzlerce devasa projeleri yapıyoruz. Büyük düşünüyoruz ve Türkiye’nin sadece bu gününü değil gelecek yılların da planlıyoruz. Hedefimizi koyacağız hedefimize ulaşana dek uğraşacağız. Biz Türkiye olarak yeni bir aşamaya geçiyoruz. Türkiye’nin zor bir konumda olduğunu herkesin görmesi lazım bir takım şeyleri önceden tahmin etmemiz gerekiyor bunun için önce milletini tanıması lazım coğrafyasını tanıması lazım güçler dengesini çok iyi analiz edebilmesi lazım. Bir kez daha buradan bütün vatandaşımızda seslenmek istiyorum. Bu coğrafyada eyer biz yeniden bir Türkiye inşa edeceksek, yeniden medeniyetimizi inşa edeceksek, bu ülkeyi tanımayan tanımaya çalışan geçmişini daha tanımaya çalışan adaylarla falan olmaz. Herkesin kendince bir kişiliği vardır kendince bir uzmanlığı vardır. Ama devlet yönetmek bambaşka bir şeydir.

 

 

 Bambaşka özellikler gerektiriyor. Onun için ben Cumhuriyet Halk Partiliyim, Milliyetçi Hareket Partiliyim diyen arkadaşlar kendiniz için değil ama geleceğiniz için doğru kararlar vermeniz gerek. Eyer başkalarının dediğiyle ve başka birini aday dayatıp bunu da kendi partililerine kabul ettirme gayreti içindelerse bir kere millet olarak toplum olarak şunu diyebilmemiz lazım ben bunları görüyorum  bundan önce vatandaş olarak sıkıntısını ben çektim ben bu güne kadar bana hesap vermekten kaçmayan ve gelecekte de bana yine hesap vermekten kaçamayacaklar. Bir lider etrafında yer alacak diyebilmemiz gerekiyor. Bu ülkeye dayatmalar noktasında kumpaslar noktasında tezgahlar noktasında da bunların milletimizin ferasetiyle bozulması anlamında önemlidir. Türkiye geleceği noktasında vereceği kararı da iyi bilir. Milletimize güveniyorum Bilecik teşkilatı olarak da üstümüze ne düşerse yapmaya hazırız diyorum. İnşallah Bilecik olarak bu 8 günlük sürede her şeyi yapacağız. Başbakanımızı Cumhurbaşkanı olarak göreceğiz diyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

  Konuşmaların ardından basına kapalı olan Cumhurbaşkanlığı seçim süreci değerlendirme toplantısına geçildi.


Son Güncelleme: 02.08.2014 05:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle