PİKNİK SEZONU AÇILDI, ET SATIŞLARI ARTTI

Havaların ısınmasının ardından ardından açılan piknik sezonu, Bilecik’te kasapların işine yaradı.

16 Mayıs 2015 Cumartesi 04:50
2031 Okunma
PİKNİK SEZONU AÇILDI, ET SATIŞLARI ARTTI

 Havaların ısınmasının ardından ardından açılan piknik sezonu, Bilecik’te kasapların işine yaradı.

 



 Bilecik merkez Atatürk Bulvarı üzerinde İtimat kasabında çalışan Gökhan Engin, havaların ısınması ile pikniğe giden vatandaşlar sayesinde hafta sonu et satışlarının artığını belirtti. Engin, "Vatandaşlar hafta sonu pikniğe gittikleri için satışlarımız daha çok artıyor. Mangalda yapmak için genelde vatandaşlar kıyma ve şiş tarzına yöneliyorlar. Bilecik’te vatandaşların piknik kültürün fazla olmasıyla sebebiyle bu bizim işlerimize de yansıyor" dedi.

 



 "KIYMA VE KUŞBAŞI TERCİH EDİLİYOR"



 Bilecik’te vatandaşların genelde evlerde kullanmak için kıyma ve kuşbaşı tercih ettiğini anlatan Kasap Gökhan Engin, ”Halkımız kıymayı her yerde kullandığı için çoğunluk kıyma satışı yapıyoruz. Yemeklerde ve genellikle vatandaşlar köfte yaptıkları için kıyma tercih ediyor. Bunun yanında en çok kuşbaşı et satışı oluyor. Diğer ürünler vatandaşlar tercih ediyor ama bu iki ürün kadar tercih edilmiyor. Şuanda kıymanın kilosu 34 TL, ama nisan ayında 32 TL idi. Fiyatlar artıkça alım gücü de azalıyor. Fiyatlar sabit hafta sonu bir değişiklik olmuyor" diye konuştu.

Son olarak mesleğin zorluklarından bahseden Engin, çalışma şartları uzun ve esnaflık yaptıkları için bayram, resmi tatil gibi tatilleri olmadığını söyledi.

Son Güncelleme: 16.05.2015 04:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle