OSMANLI DEVLETİ'NİN KURULDUĞU TOPRAKLARDA TURİZM INFO TURU

Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kentteki tarihi doku ve turistik yapıyı ön plana çıkarmak için Turizm Info Turu düzenlendi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
03 Mayıs 2022 Salı 20:45
112 Okunma
OSMANLI DEVLETİ'NİN KURULDUĞU TOPRAKLARDA TURİZM INFO TURU

Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kentteki tarihi doku ve turistik yapıyı ön plana çıkarmak için Turizm Info Turu düzenlendi.


Bursa Turistik Rehberler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Denizhan Sezgin, yönetim kurulu üyeleri ve turizm rehberlerinden oluşan kafile, Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Bilecik ve ilçelerinde düzenlenen Turizm Info Turu'na katıldı. Kentteki tarihi, turistik ve kültürel değerleri yerinde inceleyen heyet, ilk olarak çömleğin anavatanı ve göletleri gezdi.

Ardından tarihte önemli yere sahip olan İpekyolu, Pazarlı Bey diyarı, Pazaryeri ilçesindeki Kınık Eko Turizm Çömlek Köyü ve Küçükelmalı Göleti gezildi. Kafile Bozcaarmut, Marmara'nın Hasankeyf'i olarak bilinen Günyurdu Barajı, Bozcaarmut göletleri başta olmak üzere yöresel boza, helva ve tahinli dondurmanın tadına baktı. Buradaki ziyaretlerini tamamlayan kafileye Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin tarafından makamda hediye takdim edildi.


Geziye devam eden kafile, dirilişin şehri olan Söğüt ilçesine geçti. Burada sırasıyla Ertuğrulgazi Türbesi, Halime Hatun, Savcı Bey türbeleri ziyaret edildi. Alp nöbet değişimini izledikten sonra hediyelik eşya satış alanları, Kuyulu Mescit, Çelebi Mehmet Camii, Kaymakam Çeşmesi, Söğüt Müzesi ve alp kıyafet dikim atölyeleri gezildi. Kafile bu noktalarda rehberler eşliğinde bilgi aldı.


Bilecik merkezde ise Sultan Abdülhamid Han'ın eserleri olan tarihi Saat Kulesi, idadi, yıkık minareler, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Orhangazi Camii, Zincirli Kaya, Şeyh Edebali Türbesi, Pelitözü Gölpark ve Yaşayan Şehir Müzeleri ziyaret edildi. Kafile son olarak Vezirhan Köprülü Mehmet Paşa Camii ve Kervansarayı, Osmaneli Aya Yorgi Kilisesi, tarihi konakları, butik oteller, İçmeler Tesisi, Papazın Konağı, Yöresel Ürünler Çarşısı'nı gezdi.

Son Güncelleme: 03.05.2022 20:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle