ÖNDE POLİS, ARKASINDA HALK ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜ

Bilecik’te Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) önderliğinde teröre karşı tepki yürüyüşü gerçekleştirildi.

15 Aralık 2016 Perşembe 13:46
2290 Okunma
ÖNDE POLİS, ARKASINDA HALK ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜ

      Bilecik’te Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) önderliğinde teröre karşı tepki yürüyüşü gerçekleştirildi.  

 

 

       Siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, üyeleri, vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanında toplandı. Gerçekleştirilen yürüyüşe Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mefail Ateş, TSO Meclis Başkanı Hakkı Aynur, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, il genel meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

      Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüş Ali Rıza Özkay caddesi üzerinden Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü önüne kadar devam etti. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okuyan kalabalık “Polise uzanan eller kırılsın”, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganları attı. Bilecik TSO Başkanı Mefail Ateş, katılımcılar adına bir basın bildirisi okudu.

 

 

       Terörün millete ve bütün insanlığa büyük bir acı yaşattığını belirten Ateş, “Hiçbir inanç, masum canlara kıymaya izin vermez. Hiçbir maddi, manevi, siyasi amaç, öldürmek üzerine tasarlanmaz. Bunu yapan hiçbir düşünce, hiçbir insan, başarılı olmamış olmayacaktır. Bu cinayetlerden medet umanlar tarih önünde lanetlenecektir” dedi.

 

 

  “Devletimizin bu acılara sebep olanlardan hesap soracağına inancımız da tamdır”

 

  İstanbul’da kaybedilen şehitler için Allah’tan rahmet, yaralılar acil şifa dilediğini belirten Ateş, “'Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir’ diyen bir inancın mensupları olarak bugün bu saldırıya maruz kalan polislerimiz ve sivil vatandaşlarımız için onların yakınları için ve milletimizin bekası için hep beraber tepki gösteriyoruz.

 

 

     İnanıyoruz ki vicdan sahibi yüreklerin laneti de, bu zalimlikten medet umanların üzerinde olacaktır. Devletimizin bu acılara sebep olanlardan hesap soracağına inancımız da tamdır. Terör, bizden canlar alabilir ama asla birlik ve beraberliğimizi, birlikte aydınlık yarınlara yürüme kararlılığımızı değiştiremeyecektir” ifadelerini kullandı.

 

 

   “Türk Milletinin başı sağ olsun”

 

       Türkiye’nin bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış insanların gururla taşıdığı kimlik ve vatan olduğunu belirten Ateş açıklamasına şu şekilde devam etti: “Bu ilelebet de böyle kalacaktır. İsteseler de istemeseler de bu gerçek, terörü araç edinen katillerin yüzüne tarihin en sert şamarı olarak çarpacaktır.

 

 

    Bütçe görüşmeleri nedeniyle aramızda bulunmayan sayın milletvekillerimizin ve daha önceden yapılmış programlarından dolayı katılmayan belediye başkanlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının selamını getirdik sizlere. Bu duygularla şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar dileriz. Türk Milletinin başı sağ olsun.”

 

 

     Mefail Ateş’in konuşmasının ardından Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal kalabalığın arasına gelerek yürüyüşte emeği geçenlere teşekkür etti. Halkın desteğini hissetmenin mutluluğunu belirten Namal, tüm ülkeye baş sağlığı diledi.

 

 

     Yürüyüş buradan sloganlar ile Tevfikbey Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Emniyet Müdürlüğü'nün önünden geri dönüş yapılırken önde polisler arkada halk yürüdü. 

 

 

   Yürüyüşün ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 

 

Son Güncelleme: 15.12.2016 13:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle