MHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi camilerden okunan ezan ve selayı susturduğu iddia edilen Bilecik’in İnhisar ilçesinin Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, partisinden istifa etti.

21 Temmuz 2016 Perşembe 11:46
1731 Okunma
MHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

  Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi camilerden okunan ezan ve selayı susturduğu iddia edilen Bilecik’in İnhisar ilçesinin Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, partisinden istifa etti.

  Konu hakkında açıklamalarda bulunan MHP'li Belediye Başkanı Ödübek, 15 Temmuz gecesi ilçemizde yaşanan vahim olaylardan dolayı hukuki süreç başlayacağını belirtti. Ödübek, "15 Temmuz 2016 tarihinde saat 21:00 sularında AK Parti İnhisar İlçe Başkan Yardımcısı Serkan Üstün’ün düğünün hayırlamak vesilesiyle düğüm alanında bulunduğum sırada her vatan sever insanın olduğu gibi benimde asla tasvip etmediğim ve onaylamadığım darbe girişiminde bulunulmuştur.

 

 

 Düğünde bulunduğumuz için gelişmeler hakkında kesin bir malumat sahibi de olmamakla birlikte TRT televizyonlarından darbe bildirisinin okunduğu öğrendik. Gece 02:00 sularında camiden ezan sesini duyunca rejim değişikliği olduğu ve Paralelci Terör Örgütünün ülkeye el koyduğunu düşünerek, zamansız okunan ezanı halkı galeyana getirmesini önlemek amacıyla camiye gittik. Camide görevli din mensupları ile konuşmanın dışında herhangi bir zorlama yada fiziki bir müdahalem olmamasına rağmen cami önünde bulunan AK Parti İnhisar İlçe Başkanının yeğeni ve kız kardeşi bir anda şahsımı din düşmanı ve darbeci göstermek maksadıyla caminin camlarını kırdılar, kapıları tekmeleyip halkı galeyana getirmek istediler.

 

 

 Söz konusu bu kişiler basına yalan haberler yaparak şahsımı, belediye çalışanları ve İnhisar ilçemizi itibarsızlaştırmak, bizleri din düşmanı olarak göstermek ve siyasi olarak bizlere zarar verdirmek için böyle bir komplo içerisine girmişlerdir. Bu nedenle mensubu olduğum Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’ne ve şahsıma oy veren partili seçmenlerimize karşı sorumluluğum gereği ve partimin bu süreçte zarar görmemesi açısından söz konusu soruşturma sonuçlanıncaya kadar MHP üyeliğimden istifa etmiş bulunmaktayım” diyerek aynı sözlerine istifa dilekçesine sunarak, MHP Genel Merkezi faks çekerek, bir nüshasını da  MHP Bilecik İl Başkanlığına teslim etti.

 

 

 Öte yandan Başkan Ödübek, bağımsız belediye başkanı olarak görevini sürdürecek

Son Güncelleme: 21.07.2016 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle