MECLİS ÜYESİ FATMA ERSÖZ KADIN ÖLÜMLERİNE MECLİS KÜRSÜSÜNDEN DİKKAT ÇEKTİ

CHP’li Bozüyük Belediye Meclis Üyesi Fatma Ersöz, Belediye Meclis Toplantısı’nın ardından gündem dışı söz alarak kadın ölümlerine dikkat çekti. Meclis Üyesi Ersöz konuşmasında ayrıca “Herkesin yapabileceği bir şey vardır” diyerek toplu iş sözleşmesinde kadına şiddeti, iş akdinin fesiyle belgelendiren Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’na da tüm kadınlar adına teşekkür etti.

07 Ocak 2021 Perşembe 17:38
126 Okunma
MECLİS ÜYESİ FATMA ERSÖZ KADIN ÖLÜMLERİNE MECLİS KÜRSÜSÜNDEN DİKKAT ÇEKTİ

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Belediye Meclis Üyesi Fatma Ersöz, meclis kürsüsünde kadın ölümlerine dikkat çekerek, "Atılan her tokada, her tekmeye, saplanan her bıçağa, sıkılan her kurşuna engel olamadığım için ve tüm bunlara maruz kalan her kadının, karanlık bir gecede can havliyle uzattığı titreyen ellerini tutamadığım için üzgünüm" dedi  
  Bozüyük Belediyesi Ocak ayı olağan Belediye Meclis Toplantısı sonrası gündem dışı söz alarak kürsüye çıkan Belediye Meclis Üyesi Ersöz, seçilmiş bir kadın belediye meclisi üyesi olarak, maalesef kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmediği söyledi. Hayalleri, gençliği, hayatı elinden alınmış her kadın için üzgünün olduğunu anlatan Ersöz sözlerine şöyle devam etti;


  "Atılan her tokada, her tekmeye, saplanan her bıçağa, sıkılan her kurşuna engel olamadığım için ve tüm bunlara maruz kalan her kadının, karanlık bir gecede can havliyle uzattığı titreyen ellerini tutamadığım için üzgünüm. Balkonlardan atılanları, arabalardan ittirilenleri, bir kuru dere yatağında yakılanları, diri diri betona gömülenleri kurtaramadığım için üzgünüm. Hangi şehirde, meslekte, statüde ya da hangi ailede doğduğunun önemi yok, öldürülüyoruz. Kadınlar öldürülüyor. Kadının giydiği giymediği, konuştuğu konuşmadığı, evet dediği hayır dediği her şey haksız tahrik indiriminin mezesi haline geldi. İster sokakta, ister işte, ister evde giyiminden gülüşüne her hareketine müdahale edilen kadınlar yaşamaya değil, sağ kalmaya çalışıyor. Türkiye’de savaştaymışçasına her gün onlarca kadın öldürülüyor. 2016 yılında 328, 2017’de 409, 2018’de 440, 2019’da 474 ve 2020 yılında 171’i faili meçhul olmak üzere 471 kadın tanıdıkları erkekler tarafından katledildi. Kadının, yönetimde, siyasette, çalışma yaşamında, eğitimde, hukukta, evrensel hak ve özgürlüklerde ve diğer tüm alanlarda erkeklerle eşit haklara ve olanaklara, sahip olduğu, her türlü toplumsal ve fiziki baskıdan uzak, özgürce yaşadığı Türkiye mücadelemize devam etmeliyiz. Karanlığın ödünü patlatan iki şey vardır. Biri ışık, diğeri de bilinçli kadındır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle