MARKETLERDE YENİ DÖNEM !

Fırsatçılığa tahammülleri olmadığını belirten Ticaret Bakanı Pekcan, vatandaşın evinden çıkmadan yakın marketlerdeki fiyatları cep telefonundan karşılaştırabileceği yeni projelerini Milliyet’e açıkladı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
15 Şubat 2021 Pazartesi 11:10
686 Okunma
MARKETLERDE YENİ DÖNEM !

Fırsatçılığa tahammülleri olmadığını belirten Ticaret Bakanı Pekcan, vatandaşın evinden çıkmadan yakın marketlerdeki fiyatları cep telefonundan karşılaştırabileceği yeni projelerini Milliyet’e açıkladı. Pekcan, “Vatandaş ona göre alışverişini yapacak.

Marketler de vatandaşın fiyatları karşılaştıracağını bileceği için buna uygun davranacak” diyor. Pekcan fırsatçılara yönelik cezaları da artıracaklarını söyledi. Başta gıda olmak üzere fiyat artışları tartışılıyor. Hükümet fırsatçılara yönelik yeni projeler ve uygulamalar hazırlıyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hem vatandaş hem de esnaf ile sürekli görüşerek sorunları çözmeye yönelik adımlar atıyor.

Bakan Pekcan ile bakanlıkta buluştuk ve fiyat artışlarına yönelik yeni yol haritasını dinledik. Gıdada fırsatçılığa tahammülleri olmadığını belirten Pekcan, konuyla ilgili gece gündüz, sürekli çalıştıklarını dile getirdi. Pekcan, vatandaşın evinden çıkmadan yakın marketlerdeki fiyatları karşılaştırabileceği ve hangi markette daha ucuz ürün olduğunu telefonunda gösterecek yeni projelerini Milliyet’e açıkladı. Pekcan, “Yeni bir çalışmamız var.

Vatandaşımız evinden çıkmadan çevresindeki marketlerdeki fiyatları karşılaştırmalı olarak toplu görebilecek. Böylece neyi nereden daha uygun almak istiyorsa ona göre çıkıp alışverişini yapacak. Marketler de vatandaşların fiyatları karşılaştıracağını bileceği için buna uygun davranacaktır. Güzel bir uygulama olacak” diyor. Pekcan Milliyet’in sorularını şöyle yanıtladı:

CEZALARI ARTIRIYORUZ
Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nca bugüne kadar 495 firmaya 15.5 milyon lira ceza kesildi. Bir diğer denetim kurulu olan Reklam Kurulu’nca da 303 firmaya 13.3 milyon liralık idari para cezası uygulandı. Dolayısıyla haksız fiyat artışları nedeniyle toplam 798 firmaya toplam 28.8 milyon liralık ceza kesmişiz. Daha da caydırıcı olması için ceza oranlarını artıracağız.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle