KAN BAĞIŞI KAMPANYALARI PROTOKOLÜ İMZALANDI

Bilecik l Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılay’ı Eskişehir Kan Bağış Merkezi işbirliği ile Bilecik genelindeki okullarda kan bağışı kampanyası düzenlenmesi için “İşbirliği Protokolü” protokol imzalandı.

07 Kasım 2014 Cuma 07:18
1110 Okunma
KAN BAĞIŞI KAMPANYALARI PROTOKOLÜ İMZALANDI
banner15

Bilecik l Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılay’ı Eskişehir Kan Bağış Merkezi işbirliği ile Bilecik genelindeki okullarda kan bağışı kampanyası düzenlenmesi için “İşbirliği Protokolü” protokol imzalandı.

 

 

  Atatürk İlkokulu'nda yapılan protokole, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Eskişehir Kan Merkezi Müdürü Sabri Akoğlu, Kızılay Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, öğrenci ve velileri katıldı.

  Kızılay genç gönülleri üyesi 2 öğrenci "Kızılayım" ve "Kızılay" şiiri okudular. Yapılan protokolde konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, kan bağışının önemiyle ilgili daha önce bu projelerde görev alan okul müdürleriyle bir toplantı yapıldığını belirtti. Altınkaynak, “Bugün de bu protokolün imzası için bir aradayız. Kan bağışının önemini öncelikle öğrencilerimize tabi onlar bu yaşlarda kan veremedikleri için anneleri ve babalarıyla iş birliği yaparak velilerimize öğrencilerimize bir duyarlılık oluşturmak ardından öğrencilerimize iyi birer örnek olmak için bu projeyi başlatmış bulunuyoruz.

 

 

Bu okula ilk geldiğimde yine kan bağışı vardı nisan ayı başlarındaydı. İlk geldim okul müdürümüz bizi davet etti, benim de tam kan verme zamanım gelmişti. Bilecik’teki ilk kanımı yine bu okulda vermiştim kanımızı bağışlamıştık. Şimdi bu okulda yine bu protokolü imzalamak nasip oldu. Bu yüzden de çok anlamlı benim için. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen bütün benim proje arkadaşlarıma, sonra Eskişehir Kan Bağışı Müdürümüze, Bilecik Şube Başkanımıza Kızılay Şube Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca okul müdürümüze, siz değerli öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

 

 

Bize ev sahipliği yaptığınız ve projemize destek olduğunuz için. Bu proje şunu kapsıyor; Bir yıl boyunca Bilecik’teki bütün okullarda bu bağış kampanyası uygulanacak, bunların tarihleri bugünden belli her ilçemizde ulaşmadığımız öğrenci, ulaşmadığımız velimiz kalmayacak. Bu sayede inşallah hem velilerimizin kan bağışında bulunmalarını, hem de kanlarını veremeseler de öğrencilerimize bir duyarlılık oluşturmayı hedefledik. Tekrar emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

  Türk Kızılay’ı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar ise, buradaki ana hedefin; çocukların Kızılay kan konusunda bilinçlendirilmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Geçen senede bu kampanyada baya verim aldıklarını ifade eden Çınar, “Kızılay Şube Başkanlığı olarak her perşembe günü Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi’nde kan bağışı kampanyamız var. Buna rağmen bile geçen sene okullarda özellikle bir kaç okulumuzda çok büyük başarı sağlandı kan toplanması konusunda. Bunda en büyük etkenlerden bir tanesi; yavrularımızın eve gidince anne baba ne olur Kızılay’a kan ver dediklerinde anne babaya duyarlılık oluyor.

 

 

Bunun nezdinde bizler zaten daha önceden görevli arkadaşlar çocuklara birer tane kan bağışı için form vereceğiz, anne babayı davet edeceğiz. Ondan sonra daveti kabul edenlere, arkadaşlarımız hepsine teker teker dönerek, kan bağışlarını ayrı ayrı okullarda bu projede değerlendireceğiz” diye konuştu.

  Eskişehir Kan Merkezi Müdürü Sabri Akoğlu da, gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "2005 yılında Sağlık Bakanlığı kan toplama işini sadece Kızılay'a görev olarak verdi" diyen Akoğlu, şöyle konuştu:

  "Daha öncesinde her kurum hastaneler verebiliyordu bu kanı. Bu konuda bazı sıkıntılar vardı sizlerde yakınlarınız da yasa dışı olma ihtimalimiz çok yüksek. Şimdi biz ne yapıyoruz Kızılay olarak gönüllü kan bağışları topluyoruz.

 

 

Kişiler kendi özgür iradeleriyle geldikleri zaman da kan bağışında bulunabiliyorlar. Türkiye'nin ihtiyacı bugün için yılda 2 milyonla 200 bin arasında değişiyor. Bu kan toplama görevi de Kızılay’da. Biz kanı nasıl topluyoruz; sizin gibi kurumlarımıza ekipler düzenleyerek kuruluşlarımızdan yardım alarak halk ekipleri göndererek. Milli Eğitim Müdürlüğü'yle 2006 yılında Türk Kızılay'ı arasında bir protokol imzalandı. Bu protokolde Kan bağışımız bir proje kapsamında toplanıyor. Ben emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyor ve saygılarımızı sunuyorum."

Konuşmaların ardından öğrenci velilerinden gönüllü olanlar kan vererek projeye destek oldular.

 

Son Güncelleme: 07.11.2014 07:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle