KADİR GECESİNDE 625 YILLIK ORHANGAZİ CAMİİ DOLDU TAŞTI

İslam dünyasının en kutsal günlerinden biri olan Kadir Gecesi birçok caminin yanı sıra Bilecik'teki tarihi Orhangazi Camii de doldu taştı.

22 Haziran 2017 Perşembe 09:56
890 Okunma
KADİR GECESİNDE 625 YILLIK ORHANGAZİ CAMİİ DOLDU TAŞTI

  İslam dünyasının en kutsal günlerinden biri olan Kadir Gecesi birçok caminin yanı sıra Bilecik'teki tarihi Orhangazi Camii de doldu taştı

 

 

  Osmanlı devletinin kurucu Osmangazi’nin kayınpederi ve devletini manevi kurucusu Şeyh Edebali Hazretlerinin türbesinin bulunduğu yerleşke içinde bulunan Osmanlı Devletinin 4’üncü padişahı I. Bayezid Yıldırım Bayezid tarafından dedesi Orhan Gazi adına 1392 senesinde yaptırılan Orhangazi Camii, Kadir Gecesinde doldu taştı.

 

 Cemaat caminin içini ve dışını tıklım tıklım doldururken, yerleşke içindeki Arnavut kaldırımlarda vatandaşlar saf tuttu. Kadir Gecesinde okunan Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şeriften sonra ilahiler söylenirken, cami çıkışı vatandaşlar Şeyh Edebali Türbesini de ziyaret etmeyi unutmadılar.

 

Son Güncelleme: 22.06.2017 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle