İZMİR'DEKİ BİLECİK KAYI OTAĞI'NA ZİYARETÇİ AKINI

Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi kapsamında 10 bin kişi, Kayı'nın Şehri Bilecik'e ait Osmanlı kültürünün yansıtan tasarım ile hazırlanan Kayı Otağını ziyaret etti.

14 Aralık 2016 Çarşamba 07:35
539 Okunma
İZMİR'DEKİ BİLECİK KAYI OTAĞI'NA ZİYARETÇİ AKINI

    Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi kapsamında 10 bin kişi, Kayı'nın Şehri Bilecik'e ait Osmanlı kültürünün yansıtan tasarım ile hazırlanan Kayı Otağını ziyaret etti.  

 

 

     36 ülke ile 60 ilden toplam bin 179 katılımcı bulunduğu Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi'nde Bilecik, sahip olduğu güzellikleri katılımcıların beğenisine sundu. Bilecik Belediyesi ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğinde hazırlanan fuarda 3 gün boyunca Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'in başta tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve kendine has ürünleri sergilendi.  Kayı Boyu Otağını yaklaşık 10 bin kişi ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, vali, belediye başkanları yanı sıra sektörün önde gelen isimlerinin katıldığı fuarda Bilecik'e  ait güzelliklerin sergilendiği Kayı Boyu Otağı büyük ilgi gördü.

 

 

   Fuarda Bilecik’in tarihi ve kültürel değerlerini anlatan yayınlar, Bilecik'in zengin tarihini 3 boyutlu anlatan Bilecik Belgeseli Filmi, toprağın sanata dönüştüğü çömlek ürünler, marka tescili  Bilecik Belediyesi'ne ait Osmanlı Şerbet Tiryakisi, şifalı bozası, yöresel lokumları, Pazaryeri helvası, gibi tatlar konuklara ikram edildi. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen fuarda Kayı Boyu Otağını ziyaret eden başta Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı olmak üzere bütün misafirlere ikramlarda bulundu ve Bilecik'e ait hediyeler takdim ederken, konuklar Bilecik bozasına olan hayranlıklarını ifade ettiler.

 

 

  Çömlekçilik Ustası Salim Yaşar'dan çömlek hediyesi

 

  Gerek ulusal anlamda gerek uluslararası boyutta gerçekleştirilen etkinliklere katılarak Bilecik ve Pazaryeri ilçesini tanıtan Çömlekçilik Ustası Salim Yaşar, 3 gün süren fuarda toprağı seramik Bilecik'i yaptığı çömlek ürünleri ile tanıttı. Fuara katılanlara çömlekçiliğin püf noktalarını anlatan Salim Yaşar, doğum gününde olan katılımcılara yaptığı çömleklerden hediye etti.

 

  3 boyutlu Bilecik Belgeseli ile Bilecik ve tarihi anlatıldı

 

  Bilecik'e ait güzelliklerin sergilendiği fuarda, ayrıca Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan 3 boyutlu Bilecik Belgeseli de protokol ve konuklar tarafından izlendi. Kayı Otağı'nda kurulan salonda 3 Boyutlu Bilecik Belgeselini izleyen konuklar, Bilecik ve tarihe olan hayranlıklarını bir kez daha ifade ettiler.

Son Güncelleme: 14.12.2016 07:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle