İL KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

Bilecik'te İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ahmet Hamdi Nayir Başkanlığında yapıldı.

09 Temmuz 2014 Çarşamba 12:12
902 Okunma
İL KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

Bilecik'te İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ahmet Hamdi Nayir Başkanlığında yapıldı.  

  İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda Vali Nayir, yılda 4 kez yapılan toplantıda 2014 yılı yatırım projelerinin uygulama durumuna ilişkin bilgilendirme yaptıklarını, işbirliği ve koordinasyonu gerektiren sorunların çözümüne yönelik gerekli tedbirleri almak için yapıldığını belirtti. Nayir, "Bilecik'te 2014 yılı yatırım programında toplam 470 projenin yer aldı. Dönem sonunda biten proje sayısı 50, devam eden proje sayısı 195, ihale aşamasındaki proje sayısı 44, başlanmayan proje sayısı ise 181'dir. Henüz başlanmayan projelerin 165'i İl Özel İdaremizin genellikle küçük ölçekli yatırım projeleridir. 2014 yılı yatırım programında yer alan projelerin toplam tutarı 587 milyon 362 bin liradır. 2014 yılı ödenek toplamı ise 124 milyon 283 bin liradır. Dönem sonuna kadar toplam 57 milyon 526 bin lira harcanarak ortalama yüzde 46 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

Temmuz ayındaki toplantının temel gündemi, gelecek yıl için öngörülen yatırım tekliflerine ilişkin Valilik görüşünün oluşturulmasıdır. Bu toplantımızda oluşacak görüş, geçmiş yıllarda olduğu gibi bir rapor halinde ve toplantı tutanağına ek olarak Kalkınma Bakanlığına, yatırımcı kurum ve kuruluşlara gönderilecektir. İlimizin acil ihtiyaçlarını ve önceliklerini ortaya koymak ve bu konuda teklif edilecek yatırımlara ilişkin görüş ve önerileri dile getirmek, Valilik görüşünün, yani il koordinasyon kurulu görüşünün oluşturulmasında önemli katkı sağlayacaktır. Gündem gereğince, toplantımızda 2014 yılı yatırım programında yer alan yatırım projelerinin uygulanmasında ortaya çıkan sorun ve dar boğazların çözümlenmesine yönelik işbirliği ve koordinasyonu gerektiren hususların belirlenmesi konusunda değerlendirmeler yapılacaktır. Toplantının temel gündem konusu olan gelecek yıl için öngörülen tedbirleri ve yatırım tekliflerini ilimizin sosyo-ekonomik göstergeleri ve öncelikleri dikkate alınarak değerlendirmek,  bu konuda görüş ve önerileri almaktır" dedi.

  Toplantıya Bölge müdürleri, Kaymakamlar, ilçe ve beldelerin belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ile daire başkanları ve müdürleri katıldı. 2014 yılı yatırım programı ve 2015 yılı yatırım teklifleri yer alan projeler yatırımcı kuruluşlar tarafından sunum eşliğinde toplantı son buldu.

Son Güncelleme: 09.07.2014 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle