HEM ÇALIŞTILAR, HEM EĞLENDİLER

Bilecik Şeyh Edabali Üniversitesi ve Bursa Uludağ Üniversite‘nden bir grup öğrenci, Köy Okullarını İyileştirme Projesi kapsamında Osmaneli'nin Ağlan köyündeki ilkokulunun bakım ve onarımını yaparak baştan aşağıya yeniledi.

09 Mayıs 2016 Pazartesi 06:40
3194 Okunma
HEM ÇALIŞTILAR, HEM EĞLENDİLER
banner15

  Bilecik Şeyh Edabali Üniversitesi ve Bursa Uludağ Üniversite‘nden bir grup öğrenci, Köy Okullarını İyileştirme Projesi kapsamında Osmaneli'nin Ağlan köyündeki ilkokulunun bakım ve onarımını yaparak baştan aşağıya yeniledi.  

 

 

  Öğrenciler, Ağlan Köy Muhtarı Kasım Balcı ve eski köy öğretmenlerinden Berkant  Fehriban’nın girişimleriyle, her iki üniversitenin toplum gönülleri öğrencileri köy ilkokulunu pırıl pırıl hale getirdiler. Kimi tıp, kimi finans, kimi mühendislik ve kimi de hukuk gibi farklı bölümlerde okuyan kıpır kıpır üniversite öğrencileri, hem iş yaptılar, hem oynadılar ve hem de miniklere örnek hareketleriyle onları yanlarına çekerek büyük bir başarıya imza attılar.

 

 

  Üniversite öğrencileri, okulun sıralarını bahçeye çıkarıp temizlemeye başlarken, minik öğrenciler de onları kendilerine örnek alarak, sıraları kendi sıralarını temizlemeleri görülmeye değerdi. Hem üniversiteliler, hem de okul öğrencileri birlikte sıraları temizledikten sonra, o eski sıraları pırıl pırıl hale getirmeleri köy halkı tarafından takdirle karşılandı.

 

 

  HEM ÇALIŞTILAR, HEM EĞLENDİLER

 

  Öğrenciler, önce okulun tamire muhtaç yerlerini tamir ettiler. Pencere camları kız öğrenciler tarafından silinirken, dolaplar temizlendi ve dolaplara yeni kitaplar yerleştirildi. Bu arada gençler, okulun duvarlarının eskiyen bölümleri kazıyarak yeniden sıvadılar. Daha sonra da kızlı erkekli öğrenciler boya ve fırçaları ellerine alarak, okulu bir güzel boyadılar. Boya bitiminden sonra bir grup öğrencide okulun iç ve dış duvarlarına çizgi film kahramanlarının resimlerini çizdiler. Üniversite öğrencilerinden bir grup, okul çocuklarıyla çeşitli oyunlar oynayarak onlara kendilerini sevdirmesini bildiler.

 

 

 Ağlan Köyü Muhtarı Kasım Balcı ve köy halkı tarafından hazırlanan börek, poğaça, kek, peynir ve çaydan  oluşan sabah kahvaltısı hem üniversitelilere hem de mahalle çocuklarına dağıtıldı. Bu çalışmaları köy kadınları da yakından izlediler. Büyük çöp poşetlerine toplanan çöpleri, köy okulunun öğrencileri ise çöp konteynırına taşımaktan son derece mutlu oldular. Çalışma boyunca müzik setinden duyulan havalarla coşan gençler, hem oynadılar hem de işlerine devam ettiler.

 

 

  "BURADA OLMAKTAN MUTLUYUZ"

 

  Uludağ Üniversitesi öğrencisi ve Toplum Gönüllüleri Eş Başkanı Büşra Acar, yaptığı açıklamada, Köy Muhtarı Kasım Balcı'nın teşvikleri ile okulun ihtiyacı olduğunu duyduklarını ve yapmış olduğumuz okul iyileştirme etkinlerinden birini de Ağlan köyünde yapmaya karar verdiklerini anlattı. Acar, "Bilecik Şeyh Edabali Üniversitesindeki toplum gönüllülerindeki arkadaşlar ile irtibata geçtik. Hep birlikte 7-8 Mayıs tarihlerinde burada olmaya karar verdik ve okula iyi bir şeyler yapmak içinde buradayız. Burada olmaktan da mutluyuz.

 

 

 İhtiyacı olan okullar için yaptığımız projesi Bursa merkezinde başladı. Daha sonra, yerellerimizde devam ediyor. Dezavantajlı ve ihtiyaçları fazla karşılanmamış köy okullarımız var, bunları elimizden geldiği kadarıyla yeniliyoruz. 20-25 yaş arası üniversitede bulunan arkadaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Onlarla birlikte köy okullarını baştan yeniliyoruz“ diye belirtti.

 

 

  Bilecik Şeyh Edabali Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Eş Başkanı Bakır Okan Bozkurt ise, ”Büşra arkadaşımızın bizimle irtibata geçmesiyle projeye katıldık. Hep birlikte okul iyileştirme projesinde çalışıyoruz. Bizlere destek olanlara, ayrıca bizleri köyde hiçbir fedakarlıktan çekinmeden ağırlayan Köy Muhtarı Kasım Balcıya ve köy halkına tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 "ANNELERİMİZE DE TEŞEKKÜR EDERİZ"

 

  Köyün eski öğretmenlerinden Berkant Fehriban ise, “Ben daha önceleri Ağlan köyünde öğretmen olarak görev yaptım, köyden ve köylüden çok memnundum. Ancak eşimin işininden dolayı Bursa'ya gitmek zorunda kaldım. Bursa’da görev yaparken Uludağ Üniversitesi toplum gönüllülerin deki arkadaşlarla tanıştık ve köy okullarını iyileştirme projelerinin olduğunu söylediler. Ben de daha önce burada görev yaptığım için okulun bazı eksiklerinin olduğunu biliyordum. Bunun üzerine Osmaneli Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut Ekinci ile irtibata geçerek bu projeyi anlattım, müdürümüz de sağ olsun kabul etti.

 

 

 Uludağ Üniversitesindeki öğrenci arkadaşlarımızda Bilecik Şeyh Edabali Üniversitesi toplum gönüllülerindeki öğrenci arkadaşlarıyla irtibata geçerek bu projeyi gerçekleştirdiler. Bu projede emeği geçen başta her iki üniversitenin öğretim görevlilerine, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı’ ya, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci’ye, Köy muhtarı Kasım Balcıya hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan bizlere iki gün boyunca yemek hazırlayan köy halkına ve yine bizlere iki gün boyunca en güzel sabah kahvaltımızı, öğle yemeğimizi, akşam yemeğimizi ayrı ayrı hazırlayan annelerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

 

  "BU PROJE YURT GENELİNDE UYGULANMALI"

 

  Öğrencilere teşekkür eden Köy Muhtarı Kasım Balcı ise, "Her iki üniversitenin öğrencileri çok güzel ve örnek olacak çalışma yaptılar. Üniversite öğrencilerini buralara kadar gönderen ve destekleyen Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay'a, Bilecik Şeyh Edabali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Taş'a, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı'ya, Belediye Başkanı Münür Şahin'e, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci'ye ve bu çalışmaya vesile olan herkese teşekkür ederiz.

 

 

 Biz de bu projeye elimizden geldiği kadar destek olmaya çalıştık. Okullarımız zamanla yıpranıyor. Üniversite öğrencileri köyümüze gelerek okulumuzu yeniledi. Okulda eksik olan her şeyi tamamlamaya çalıştılar. Tadilat öğrenci arkadaşlarımıza nasip oldu. Bu tür projelerin yurt genelinde uygulanması gerekiyor.  Üniversiteli öğrencilerimiz sağ olsunlar okulumuzu güzelleştirmek için geldiler. Okulumuza boya-badana yapıldı, okul sıraları temizlendi” dedi.

Son Güncelleme: 09.05.2016 06:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle