HAVUZUN YANI SIRA DİĞER HİZMETLERDE ÜCRETE TABİ TUTULDU

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bilecik'e yaptırılan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu protokol üyelerinin katıldığı açılış ile hizmete girmiş, havuzun aylık 150 TL olması hakkında çeşitli tepkiler olmuştu.

13 Nisan 2015 Pazartesi 11:47
2439 Okunma
HAVUZUN YANI SIRA DİĞER HİZMETLERDE ÜCRETE TABİ TUTULDU

 Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bilecik'e yaptırılan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu protokol üyelerinin katıldığı açılış ile hizmete girmiş, havuzun aylık 150 TL olması hakkında çeşitli tepkiler olmuştu. 

 

 

  Bu tepkilerin üzerine Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Müdür Vekili Hasan Kocatepe, bugün merkez Bahçelievler Mahallesinde bulunan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda basın mensupları bir araya geldi. Kocatepe, 2015 yılı Ücret Tarifesi ve Kuralları Komisyonu tarafından bireysel üyelik fiyatlarının aylık 06-14 yaş gurubunun 8 girişin 100 TL, 16 girişin 160 TL, 24 girişin 240 TL, 32 girişin 320 TL, 40 girişin 380 TL olduğunu belirtti. Kocatepe, “Büyük bay ve bayanlarda ise, 8 girişin 150 TL, 16 girişin 280 TL, 24 girişin 400 TL, 32 girişin 500 TL, 40 girişin 600 TL’dir. Ayrıca Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun sauna kısmından yararlanacak vatandaşlarda bireysel üyelik için 10 kişilik grup oluşturana seansı 150 TL, buda kişi başı 15 TL oluyor. 10 kişilik grupların 4 seans geçirmeleri 500 TL, 10 kişilik grupların 10 seansı bin TL, 10 kişilik grupların 20 seansı ise bin 500 TL fiyatlandırıldı. Diğer bir hizmetimiz fitnessda ücretlendirmemiz 5 giriş 40 TL, 10 giriş 65 TL, 15 giriş 90 TL, spor ve okul kulüplerine 10 girişi 350 TL olarak ücretlendirdik” dedi.

 

 

  ÜCRETSİZ KULLANIMLAR

 

  Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Müdür Vekili Hasan Kocatepe, tüm spor branşlarında faal olan milli sporculara idarenin uygun göreceği saatlerde ücretsiz kullanım sağlanacağını belirtti. Kocatepe, “İl Müdürlüğü tarafından tescili yapılmış yüzme kulüplerinin antrenörlerine gelişimleri için idarenin belirlediği gün ve saatlerde kullanıma açılacaktır.Lisanslı faal engelli sporculardan ücret alınmayacaktır” dedi.

 

 

  İNDİRİM KİMLERE UYGULANACAK

 

 

  Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Müdür Vekili Hasan Kocatepe, Sarı basın kartı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden spor basın kartı olanlara indirim uygulanacağı belirtti. Kocatepe, “Tüm eğitim kurumlarına yüzde 25 indirim uygulanacaktır ama bu uygulama özel okullar hariç. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü temel eğitim çalışmalarında kardeşlere yüzde 25 indirim uygulanacaktır. Aile üyeliğine yapanlara yüzde 25 indirim uygulanacaktır.  Çekirdek aile;  karıkoca ve 12-18 yaş arası yüzme bilen çocuklardan en az 2 kişi olacak. İl karması müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan yüzme antrenörlerinin eşliğinde ilgili kulüp antrenörleri tarafından, il müdürlüğümüzce tahsis edilen gün ve saatlerde antrenmanlarını ücretsiz olarak yapacaklardır.

 

 

Kulüplere performans sporcuları ile ilgili ayrıca bir indirimuygulanmayacaktır. İl Karması sporcularının tespiti il müdürlüğü Yüzme Teknik Kurulu tarafından yapılacaktır. Engellilere yüzde 50 indirim uygulanacaktır. Şehitlerin dul ve yetimleri ile gazilere, eş ve çocuklarına yüzde 50 indirim uygulanacaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan 06-18 yaş grubu çocuk ve gençlere yönelik kulvar tahsislerinde yüzde 50 indirim uygulanacaktır. Kulüplerin engelli çalıştırdığı saatlerde kulvar ücretine yüzde 50 indirim uygulanacaktır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli ve 1’inci derece yakınlarına yüzde 50 indirim uygulanacaktır” dedi.

 

Öte yandan, sevindirici olan tek şey Kapalı Yüzme Havuzuna girerken sağlık açısından ayakkabılara takılan galoşlardan ücret alınmaması oldu.

Son Güncelleme: 13.04.2015 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle