FEVZİ KÖSE CHP'DEN İSTİFA ETTİ!

Bilecik Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Başkanı ve eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Fevzi Köse CHP'den istifa ettiğini açıkladı.

20 Eylül 2014 Cumartesi 08:57
2213 Okunma
FEVZİ KÖSE CHP'DEN İSTİFA ETTİ!

Bilecik Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Başkanı ve eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Fevzi Köse CHP'den istifa ettiğini açıkladı.

 

 Bilecik CHP İl Binası önünde düzenlediği basın toplantısında CHP'den istifa ettiğini duyuran Köse şöyle konuştu;

"12 eylül 1980 faşizmini yaşamış, siyasi partilerin tekrar kurulmasına izin verildiği andan itibaren "Sosyal Demokrat Parti" kurucularından olmuş, il yönetiminde görev almış, SDP'nin halkçı parti ile birleşmesinde de bulunup "Sosyal Demokrat Halkçı Parti" yönetimlerinde özveri ile çalışmış, 1992-1994 yılları arasında SHP'de il başkanlığı yapmış, 12 Eylül'ün kapattığı partilerin itibarları iade edildiğinde CHP'de inançlı bir şekilde görevlerine devam etmiş, Belediye meclis üyeliği yapmış ve aynı özveri ile bugünlere gelmiş bir Atatürkçüyüm. Atatürk'ümüzün kurduğu, Kurtuluş savaşının ürünü Kuvayi Milliye ruhu ile yoğurulup 6 okla ilkelerini oturttuğu partime, son yıllarda bir haller olduğunu görüyorum. Cumhuriyet Halk Partisinde yaşanan değişim rüzgarlarını içime sindiremiyorum"

"6 OK YORUMLANAMAZ"

"Sabırla yanlışlardan dönülecek mi beklentisiyle bugünlere geldim. Yeni CHP diyerek, 6 ok'un yeniden yorumlanması anlayışını, Laiklikten, Devletçilikten, Milliyetçilikten, Cumhuriyetçilikten, Halkçılıktan ve Devrimcilikten uzaklaşma olarak görüyorum. Atatürkçü Düşünce Derneği şube başkanı olarak, Atatürkçülüğü rehber edinmiş bir kişi olarak, Atatürkçülüğün olmazsa olmazı yani; "Tam Bağımsızlık" ve "Anti Emperyalist" olmak ilkelerine sımsıkı sarılmamız gereken günlerdeyken, yeni CHP'nin son icraatlarını kabul etmiyor, son uygulamalarına sessiz kalıp suç ortağı konumuna düşmek istemiyorum. Bu çerçevede son CHP kurultayında yaşananları hiç ama hiç kabullenmiyorum.

 

 

"CHP'YE OPERASYON YAPILIYOR"

"Kılıçdaroğlu'nun "Ben Dersimli Kemal" söylemini anayasa referandumunda yaptığı hataları teyit eden "Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Özerklik Şartnamesini kabul eden, çekinceleri kaldıracağız" diyen anlayışını ve bu doğrultuda yeni bir yönetim oluşturmasını, CHP'ye yapılan bir operasyon olarak görüyorum. Türban ve Kürt açılımı konularındaki yanlışlarını, parti içi demokrasiyi yok sayan oldu-bittileri, en son Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşadığımız "Tıpış-tıpış sandığa gideceksiniz" diyen dayatmalarını kabullenemiyorum. Susmak bu yapılan yanlışlara ortak olmaktır. Ben ülkemin üzerinde oynanan emperyal oyunlara CHP'nin ortak edilmesini kabullenemiyorum. Mevcut AKP iktidarlarının bölücü anayasa girişimlerine karşı, aydınlarımızın kahramanca ve özveri ile gerçekleştirdikleri "Milli Anayasa Forumları"nı iktidara geri adım attıran, bölücü-gerici anayasayı geri adım arttıran bölücü gerici anayasayı geri çektiren bu oluşumda emeği geçen; tüm aydın-siyasetçi-sanatçı bileşimini, Milli merkezin çalışmalarını kutsuyorum. Cumhuriyetimizin yıkıldığı, yargının tarafsızlığını yitirdiği muhalefetin dizayn edildiği ordumuza kumpaslarına kurulduğun böyle bir ortamda mücadelenin “Milli ile gayri milli” arasında olduğunu görüyor, sağ sol Kürk-Türk Alevi-Sunni gibi yapay ayrıkların değil “Atatürk Birleştik” diyen vatanseverlerin ayrım yapmaksızın bir araya gelmesini ümit ediyorum.  Hiçbir siyasi ikbal beklemeyen yalnızca ülkemizin bütünlüğünü milletimizin birliği için “Atatürk’te Birleştik” diyenlerle omuz omuza kol kola olacağını belirtiyorum. Uzun sayılabilecek bana göre ise özet olan bu anlattığım düşüncelerim sonucu 30 yılı aşkın süredir. Üyesi olmaktan onur duyduğum CHP'den istifa ediyorum. Yanlız ülkemizin ve halkımızın CHP ve CHP iktidarına her zamankinden daha fazla  ihtiyacı olduğunu görüyorum. Bu sebeple CHP’nin yeniden Atatürk’ün CHP’si olacağı ulusalcıların baş tacı edileceği görkemli günlere dönmesini şiddetli diliyorum. 6 okuna sahip çıkan Atatürkçü CHP’nin geri geldiği tüm halkımızı kucakladığı zaman CHP’de tekrar buluşmak özlemimle sizlere ve kamuoyuna saygılarımla istifamı bildiriyorum" dedi.

Son Güncelleme: 20.09.2014 08:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle