DUALARLA UĞURLANDILAR

Bilecik’te Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gitmek için yola çıkan 108 hacı adayı dualarla uğurlandı.

21 Ağustos 2016 Pazar 08:57
1425 Okunma
DUALARLA UĞURLANDILAR
banner15

     Bilecik’te Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gitmek için yola çıkan 108 hacı adayı dualarla uğurlandı.  

 

 

     Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan hacı adayları, Bilecik Belediye Başkanı Vekili Nihat Can ve eşi Nesrin Can, İl Müftüsü Necati Akkuş ve vatandaşların katıldığı uğurlama töreninin ardından dualarla kutsal topraklara doğru yolculuğa çıktı. Ülkenin birlik ve beraberliği için duaların edildiği uğurlama programında, hacı adayları ile buluşan Başkan Vekili Nihat Can, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın selamlarını ileterek, hayırlı yolculuklar temennisini iletti.

 

 

    İl Müftüsü Necati Akkuş ise hacı adaylarının kutsal bir yolculuğa çıktıklarını belirterek, şunları söyledi:  Gönülleri kalpleri mukaddes topraklarda olmayı arzu eden hacı adaylarımız ve onları uğurlamaya gelmiş çok aziz kardeşlerim, Cenabı Hak bu yolculuğu mukaddes, mübarek ve feyizli eylesin İnşallah. 

 

 

   Her biriniz, aynı arzu ve iştiyakla kainatın efendisi Hazreti Muhammed'i (S.A.V.) Ravza'i Mutahhara'da ziyaret etmek sonra İslamın kıblesi, yeryüzünün ilk mescidi olan Kabe'yi Muazzama'ya varmak ve orada rabbiyle hacerül esved arasında rabbiyle buluşmak ve böylece anasından doğduğu gün gibi Arafat'ı yaşayıp geriye dönmek arzusundadır. Cenabı Hak bu kardeşlerimize bu sene bunu nasip etsin.

 

 

   “Memleketimiz, ülkemiz çok büyük badireler atladı”

 

  Sağlık ve sıhhat ile gidilip dönülmesini temenni eden Akkuş, “Özellikle bu yıl sizin yapacağınız hac ve orada yapacağınız dualar ülkemiz açısından çok önemli. Memleketimiz, ülkemiz çok büyük badireler atladı. Çok büyük sıkıntılar içindeyiz. Hain terör örgütleri, ülkemizi kaosa sokmak için elinden gelen bütün hainlikleri yapıyor. Oraya vardığınızda sizin üzerinize düşen en önemli vazife kendi şahsınıza, ailenize ve çoluk çocuğunuza dua etmek kadar ülkemizin birlik ve beraberliği için de dua etmektir. Cenabı Hak dualarınızı kabul etsin. Ülkemize birlik ve beraberlik içinde huzur dolu günler nasip etsin. '' dedi.

 

 

   Konuşmaların ardından Başkan Vekili Nihat Can ve eşi Nesrin Can, hacı adaylarını otobüslerde uğurlayarak, hayırlı yolculuklar diledi. Uğurlama programında Bilecik Belediyesi tarafından hacı adaylarına Bilecik'e ait bir lezzet olan Nar ve Ayva lokumlarını ikram edildi. Daha sonra hacı adayları yapılan duaların ardından kutsal topraklara doğru Bilecik'ten ayrıldı.

Son Güncelleme: 21.08.2016 08:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle