ÇOCUKLAR İÇİN BİR KAMYON DOLUSU OYUNCAK

Bilecik Belediyesi ve Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Bir Oyuncak Bin Umut” projesi kapsamında toplanan oyuncaklar çocuklara dağıtıldı.

16 Nisan 2015 Perşembe 06:12
1559 Okunma
ÇOCUKLAR İÇİN BİR KAMYON DOLUSU OYUNCAK

  Bilecik Belediyesi ve Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Bir Oyuncak Bin Umut” projesi kapsamında toplanan oyuncaklar çocuklara dağıtıldı.

 

 

  Bilecik Anaokulu tarafından tasarlanan ve Bilecik Belediyesi ve Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçen proje kapsamında toplanan 100 koli oyuncak ilk etapta merkez Pelitözü İlköğretim Okulunda çocuklara dağıtıldı. Okul bahçesinde yapılan törene Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Bilecik Anaokulu Müdüresi Müge Üstünbaş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan proje fikir sahibi Anaokulu Müdüresi Müge Üstünbaş, “Bir Oyuncak Bin Umut” projesinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilecik Belediyesi’nin katkılarıyla ortaklaşa hazırlamış bir proje olduğunu belirtti.

 

 

Üstünbaş, “Hedefimiz oyuncaksız çocuklarla çocuksuz oyuncakları buluşturarak kullanılmayan oyuncaklara işlev kazandırarak oyuncağı olmayan çocuklara hediye etmekti, onları mutlu etmektir. Bunu yaparken yarının büyükleri olacak çocuklarımızı Türk kültürünün en önemli bireyleri olan yardımlaşma duygusunu paylaşma güzelliğini ve mutluluğunu kazandırmaktır. Bunu da başardığımıza inanıyorum” dedi.

 

 

  “OYUNCAKSIZ, OYUN PARKSIZ, OYNAMA ALANSIZ, EĞLENCESİZ ÇOCUĞUMUZ KALMASIN”

 

  Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, “Bir Oyuncak Bin Umut” projesinin gerçekten güzel bir proje olduğunu belirterek, “Hocalarımız belediyemize geldiklerinde projeyi hazırlayacaklarında biz de heyecan duyduk. Belediye olarak ne yapmamız gerekiyorsa yapmak istedik, güzel başladı ve güzel sonuçlandı. Bugünün başlangıcında merkezimizdeki ilköğretim okulumuzda başlamış olması da ayrı bir anlam kazandırıyor. Temennimiz çocuklar oyuncaklarla oynayarak büyürler, oyuncaksız, oyun parksız, oynama alansız eğlencesiz çocuğumuz kalmasın. Mutsuzluk olmasın, hep gülümseme olsun. çünkü onlar bizlerin geleceğimiz. Onların bugün ne kadar huzurlu ortamlarda, ne kadar özel yetiştirirsek geleceğimizin de o derece güvende olduğuna inanabiliriz. Bizim büyükleri olarak görevimiz onlara güzel bir vatan güzel bir memleket güzel bir şehir bırakmak. Şu anda onların yönetebilecekleri enerjiyi onların depolarında doldurmak” dedi.

 

 

  “İNSANLIĞIN KİŞİLİĞİ 0-7 YAŞ ARASI BİÇİMLENİYOR”

 

  Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney ise, bu projenin çok önemli olduğunu ve yapılan araştırmalarda insanların kişiliğinin 0-7 yaş arası biçimlendiğinin belirtti. Güney, “Bu çocukların hepsinin yaşı 0-7 yaş arasında bulunduğundan bu çağda biçimleniyormuş kişilikleri. Belki burada topladıkları oyuncaklar çok değerli olmayabilir. Benim açımdan değerli olan bu çocukların sevdiği oyuncakları ihtiyacı olan bir başka arkadaşına vermeleridir. Kendi malını paylaşabilmeleri, bunu alışkanlık haline getirmeleri çok önemlidir.

 

 

Peygamberimiz 'sevdiğiniz mallardan verin' demiş. Bu çocuklar da inşallah iyi insan olacaklardır. Sanılanın aksine biz çok yardımsever bir millet değiliz. Dünya ortalamasına baktığımızda son sıralardayız. 95 ülke arasında sondan 5' inci sıradaymışız. Demek ki yardımseverlikte bir takım nitelikler kazanmamız gerekiyor, bu açıdan çok önemsiyorum” dedi.

 

 

  Konuşmaların ardından Pelitözü İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri Vali Yardımcısı Güney'e çiçek verdikten sonra, toplanan oyuncaklar çocuklara dağıtıldı.

 

Son Güncelleme: 16.04.2015 06:12
Anahtar Kelimeler:
BelediyeBileickProjeOyuncak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle