CHPLİ KADINLARDAN MECLİSTE YAŞANANLARA TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bilecik Kadın Kolları Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’nde yaşanan şiddet olaylarına tepki gösterdi.

21 Ocak 2017 Cumartesi 15:42
1866 Okunma
CHPLİ KADINLARDAN MECLİSTE YAŞANANLARA TEPKİ
banner15

    Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bilecik Kadın Kolları Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’nde yaşanan şiddet olaylarına tepki gösterdi.

 

 

     CHP Bilecik İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen basın açıklaması ile mecliste kadın milletvekillerinin yaşadıklarına tepki gösterildi. Basın açıklamasını gerçekleştiren CHP Bilecik Kadın Kolları Başkanı Nurten Bilecikligil mecliste yaşanan şiddet görüntülerinin Başkanlık Sisteminin ayak sesleri olduğunu belirterek, “Başkanlık çıkmazına giden yolda gözünü hiçbir şeyden sakınmayan biatçı anlayışın, farklı düşünene karşı her türlü şiddeti uygulamayı da göze aldığını, meclis görüşmeleri sırasında günlerdir üzüntüyle kaygıyla izlemekteyiz” ifadelerini kullandı.

 

 

 “Biz kadınlar barışı, sevgiyi, hoşgörüyü, adalet duygusunu doğamızdan, yaradılışımızdan alırız”

 

    19 Ocak Perşembe günü meclis görüşmeleri esnasında iktidar partisine mensup bir kadının şiddet konusunda erkek milletvekillerinden geri kalmadığını ifade ederek, “İktidarın yıllardır siyaset yapma biçimi olarak tercih ettiği kin ve nefret dilinin, her kesimde yarattığı derin ayrıştırma, ötekileştirme, şu anda dayatmaya çalıştığı rejim değişikliğinde. 

 

 

   Meclis çatısı altında sürdürdüğü farklı düşüncelere tahammülsüzlüğü, demokrasiden, adaletten uzak anlayışı maalesef, ülkeyi dolu dizgin geri dönülmez bir yıkıma doğru sürüklemektedir. Bu ateşi harlayanlar ne yazık ki siyasi varlık nedenlerini Cumhuriyetimize ve parlamenter rejime borçlu olduklarını unutacak kadar gaflet ve ihanet içerisindedirler. Bizler böyle bilir ve inanırız ki, biz kadınlar barışı, sevgiyi, hoşgörüyü, adalet duygusunu doğamızdan, yaradılışımızdan alırız” dedi.

 

 

“Kendi çocuklarınızın torunlarınızın geleceğine neden böyle şuursuzca kıymaktasınız?”

 

     Kadın milletvekillerine seslenen Bilecikligil, “Anayasa değişikliği paketini destekleyen kadın milletvekilleri, bu uğurda kadına şiddet uygulayacak kadar gözü dönmüş kadın vekil, bu şiddete sesini çıkarmayan kadın vekiller, kadınlık bilincinden nasıl bu kadar uzak düştünüz? Hele hele kendi çocuklarınızın torunlarınızın geleceğine neden böyle şuursuzca kıymaktasınız? Ne uğruna? Bizler anlamakta zorlanıyoruz çünkü akla ve vicdana vurmak mümkün değil.

 

 

   Sizler ki çağdaşlaşmanın ve yurttaş olmanın en üst kazanımı olan temsil yetkisini Cumhuriyetle elde etmiş, milli egemenliğin en üst çatısı olan mecliste milletvekili olma hakkını elde etmişsiniz. Cumhuriyetle birlikte kul olmaktan çıkıp birey olan, kadınlar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 yılında kadına seçme seçilme hakkı vermesi ile milletvekili olan kadınlar Atatürk bu hakkı kadın güçlensin, kadın özgür olsun, toplum güçlensin diye vermiştir” ifadelerini kullandı.

 

 

  “Siyasi iktidarın kadın vekilleri biat etmeyi, kulluğu seçmeyi bırakın”

 

    TBMM’nin kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği meclisten kadın vekile söz hakkı verilmeyen, kadın vekillere şiddet uygulanan bir meclise doğru sürüklendiğini belirten Nurten Bilecikligil açıklamasına şu şekilde devam etti: “Unutmayın, sadece kadın vekilleri değil, meclis çatısı altında bir kez daha demokrasiyi darp ettiniz. Sizleri izleyen milyonlarca insanın, yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne olan inancını, umudunu zedelediniz. Hangi siyasi partiden olursa olsun, kadının ortak paydası barış olmalı, sevgi olmalı, hoşgörü olmalıdır. Siyasi iktidarın kadın vekilleri biat etmeyi, kulluğu seçmeyi bırakın.

 

 

   Erkek hegemonyasının talimatları ile değil, vicdanınızla aklınızla adaletinizle hareket edin. Emeğinizi, enerjinizi çocuk tecavüzcülerinin, kadına şiddetin önlenmesi için harcayın. Kız çocuklarımız cayır cayır yanıyor, sesinizi çıkarın. Bu ülkede yaşayan kadınlar olarak, anneler olarak sizden beklentimiz budur. Unutmayın. İnsanın insanı sevmesi ile başlar bütün güzellikler, toplumda barışın ve huzurun tohumu sevgidir. Sevgi tohumu ekerseniz huzuru barışı biçersiniz.

 

 

   Sevgi ve kin tohumu ekerseniz, savaşı kaosu kutuplaşmayı biçersiniz. Meclis çatısı altında izlediğimiz bu tablo, gelecek adına kaygılarımızı arttırıyor. Ancak, şiddet görüntülerinin yanında gördüğümüz kadın dayanışması, bize umutların tükenmediğini bir kez daha gösteriyor. Gelin sizde umudun bir parçası olun. Barışın huzurun elinden siz de tutun. Birileri değil, Türkiye kazansın.”

Son Güncelleme: 21.01.2017 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle