CHP'Lİ BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SEMİH ŞAHİN PARTİSİNDEN İHRAÇ OLDU

Bilecik'te bir soruşturma kapsamında geçici olarak görevden alınan Belediye Başkanı Semih Şahin, partisinden ihraç oldu.  

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
14 Haziran 2022 Salı 11:40
1095 Okunma
CHP'Lİ BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SEMİH ŞAHİN PARTİSİNDEN İHRAÇ OLDU

Bilecik'te bir soruşturma kapsamında geçici olarak görevden alınan Belediye Başkanı Semih Şahin, partisinden ihraç oldu.


  
İçişleri Bakanlığı'nca Bilecik Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma nedeniyle CHP'li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştı. Yaşanan bu olayların ardından 17 Şubat günü CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Başkan Semih Şahin’in oy birliği ile ve ihraç talebi ile Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini açıklamıştı. CHP'de parti sorumluluğu, etik değerleri ve yerel yönetim ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen Semih Şahin, partisinden ihraç edildi. Şahin'in kesin ihracına oyçokluğu ile karar verildiğini açıklandı.

  Öte yandan geçici olarak görevden uzaklaştırılan Başkan Şahin'in, 25 Haziran günü süresi doluyor. İçişleri Bakanlığı’ndan Bilecik Valiliği’ne gönderilen yazıda sürenin 2 ay daha uzatıldığı öğrenildi.

 

Son Güncelleme: 14.06.2022 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emre 2022-06-14 20:47:04

Helalin var Yaşar bu işi de becerdin bakalım seçim zamanı nasıl oy istemek için gezeceksiniz

Avatar
Yorumcu 2022-06-14 22:41:14

Partinin gerekçesini çok merak ediyorum. Yayınlanacak mı acaba? Şimdi bu insan hakkında bırak kovuşturmayı, soruşturma bile tamamlanmamış, hatta bırak adli kısmını idari soruşturma bile tamamlanmamış. Aklanırsa nasıl bir tutum sergilenecek. Belli ki ihraç gerekçesinde mevzu bahis konulardan başka bir şey var. Paylaşırlarsa sevineceğim. Aksi halde kendisini yargıdan önde gören, önce karar veren partiden bir kez daha soğuyacağım. Tabi şu da var, parti ihraç gerekçesini saklayıp, kapalı kapılar ardında böyle bir karar alıyor ve bu bildiği gerekçeyi de yargı mercileri ile paylaşmıyorsa o da ayrı bi suç zaten. Kaldı ki partinin yerel temsilcileri ilk basın açıklamalarında "bu konular hakkında bir çok duyum almıştık, başkanı uyarmıştık" şeklinde beyanda bulunmuşlardı. Madem haberleri vardı, neden suçu bildirmediler. Suçu bildirmemek de ayrı bir suç. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali olmuş kanımca. Parti ile alakası bile olmayan bir şahsın işlediği iddia olunan bir suçtan partinin geldiği duruma bak. Neticeyi merakla bekliyoruz...

Avatar
Bilecikli 2022-06-15 00:34:32

Ailesine yazık, ne diyeyim sonuçta

banner22

resim yükleresim yükle