BU KADAR GÜVENLİĞE RAĞMEN...!

Bilecik Söğüt ilçesinde bu yıl 733’üncüsü kutlanan Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerine kutlamalardan çok, yaşanan olaylar damga vurdu.

15 Eylül 2014 Pazartesi 09:39
2168 Okunma
BU KADAR GÜVENLİĞE RAĞMEN...!
banner15

 Bilecik Söğüt ilçesinde bu yıl 733’üncüsü kutlanan Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerine kutlamalardan çok, yaşanan olaylar damga vurdu.

 

 

Söğüt ilçesindeki kutlamalar yoğun güvenlik önlemleri altında başladı. Bir gün önceden ilçeye gelen özel güvenlikler, bomba uzmanları, keskin nişancılar ilçede yaşanabilecek olaylara karşı müdahaleler için keşifler yaptılar. Bu yapılan keşiflerden sonra şenlik sabahı çevre illerden gelen binlerce polis ve Başbakanlık korumaları tören alanında, Türbe çevresinde çok sıkı güvenlik önlemleri aldı.

 

 

 Bu alınanan güvenlik önemleri ta ki Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Söğüt’e gelene kadardı. Sabah 09:15'te Söğüt'e gelen Bahçeli, ilk olarak Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret etmek istedi. Güvenlik amirleri Genel Başkanı Türbenin bahçesine almayınca olanlar oldu. İlk olarak polislerin güvenlik kapısından MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş’ı Bahçeli'nin yanına almayışı bardağı taşıran son damla oldu. Bu esnada MHP üyeleri ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Bu arbedede güvenlik kontrol noktası dağılırken bütün MHP'liler güvenlik kontrol noktasından içeri girdi. Ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu Türbe alanına giriş yaptı. Bu arbede sırasında Davutoğlu ile Bahçeli tokalaşamadan Davutoğlu’nu Başbakanlık korumaları Türbe alanı içerisine aldı. Başbakan’ın Türbe ziyareti sırasında dışarıda bekleyen Bahçeli, Davutoğlu’nun çıkışı sonrası Türbeyi ziyaret etti. 

 

 

 

 Türbe ziyaretinin ardından tören alanına gelirken burada MHP’li ve Ak Partili vatandaşlar arasında karşılıklı küfürleşme, su şişesi fırlatma gibi tatsız olaylar yaşandı. Bu esnada tören alanına protokol kapısından içeri girmek isteyen MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş arasında sözlü atışmalar başladı. Bu yaşanan atışmaları cep telefonuna kaydetmek isteyen polis memurunu gören İl Başkanı bu polis memuru ile arasında itişmeler yaşandı. Bu itişmeler sırasında polis memurunun cep telefonunu alan İl Başkanı emniyet yetkililerinin müdahalelerine rağmen sakinleşmedi.

 

 

 Bu olaylar yaşanırken alınan bu kadar olağanüstü güvenlik önlemleri ve polisler bu olaylara karşı yetersiz oldu. Akşam Ulusal basında Söğüt'te yaşanan kutlamalar ile değil Söğüt’te yaşanan kavgalar, gürültüler, arbedeler, bayılmalar, ayılmalar, kürsü yıkmalar, Genel Başkanı Türbeye almamalar ve buna benzer bir çok olaylar ile gündeme geldi.  Her sene bu tür olaylar ufak çaplı yaşanırken bu sene ise olaylar büyürken yaşanan olayların nedeni bilinmez oldu. Söğüt ilçesini sahiplenen MHP'li gençler her sene Söğüt’e İstanbul ve çevre illerden sayısız otobüs kaldıran Ak Partililer arasındaki bu olayların seneye nasıl bir boyuta varacağı konusu merak ediliyor.

 

 

Ayrıca bu seneki Söğüt Şenliklerinin tek galibi CHP oldu. Deniz Baykal’dan sonra Söğüt’ü unutan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu kutlamalara gelemeyerek yaşanan olaylarda sorumluluk almayıp bu kutlamaların galibi olduğu gözüküyor.

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 15.09.2014 09:39
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKGüvenlikSöğüt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle