BİLECİK'TE İLK YARDIM EĞİTİM MERKEZİ AÇILDI

Bilecik Merkez İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ilk yardım eğitim merkezi açılışı yapıldı.

15 Aralık 2016 Perşembe 07:32
899 Okunma
BİLECİK'TE İLK YARDIM EĞİTİM MERKEZİ AÇILDI

      Bilecik Merkez İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ilk yardım eğitim merkezi açılışı yapıldı.  

 

 

     Açılışa, Bilecik Valisi Yardımcısı Burhan Terzioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Tahsin Yazır ve Bektaş Uçkun, Maarif Müfettişleri Başkanı Ramazan Gözen, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Erdoğan Kaba, Turan İpşiroğlu ve İbrahim Barış Kalın, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" projesi kapsamında Bilecik’te ilk yardım eğitim merkezi kurulmasını planladıklarını ve il müdürlüğü öncülüğünde merkezin açıldığını söyledi.

 

 

    Verilen eğitimlerin uygulamaya dönüşmesi ve kalıcı olması için merkezin çok önemli olduğunu belirten Durmuş, “Ülkemiz genelindeki kurumlarda kişiler, koruma, kurtarma, yangın söndürme ve ilk yardım ekiplerinde görev alıyorlar. Fakat teorik bilgilerin uygulama boyutu, eksik kalıyordu. Teoriği pratiğe dönüştürebilmek için ilk yardım eğitim merkezi projesini hazırladık ve projemiz yararlı olacağı değerlendirilerek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi. 81 ilde ilk yardım eğitim merkezi açılmasına karar verildi. Okul ve kurumlarında, tehlikeli sınıfta bulunan her 15 çalışan için 1 ilk yardımcı; az tehlikeli sınıfta bulunan her 20 çalışan için 1 ilk yardımcı görevlendirildi.

 

 

    İş yeri sağlık ve güvenlik birimimiz tarafından Bilecik’te 16 ay içerisinde il, ilçe okul ve kurumlarımızda öğretmen, öğrenci, işçi ve TYP çalışanlarına ‘Çalışanların Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’ verildi. Bu kapsamda eğitim verilen kişi sayısı 4 bini geçti. Eğitimler halen devam ediyor. Son 1 ay içerisinde 320 personelimize Kurtarma, Koruma ve Yangın Söndürme Eğitimleri verildi ve verilmeye devam ediliyor. Bu eğitimlerde, bir okul ya da kurumda iş kazası olmaması için neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler veriliyor.

 

 

  Eğitimlerin kalıcı olmasını sağlamak için her 3 yılda bir, bu eğitimler tekrarlanacak. Sadece Milli Eğitim personeline değil, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluş personeline de Merkezimizde eğitim verilebilecektir” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, merkezin açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti ve ilk yardım eğitim merkezinin Bilecik’e hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

  Konuşmaların ardından kurdele kesilerek merkezin açılışı yapıldı. Açılışa katılanlara kısa bir ilk yardım eğitimi de verildi.

Son Güncelleme: 15.12.2016 07:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle