BİLECİK’TE GENÇLİK MERKEZLERİ ARASI TÜRK MÜZİĞİ YARIŞMASI YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından "Sahne Sırası Sende" sloganıyla 81 ildeki gençlik merkezlerinde düzenlediği Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması'nın Bilecik ayağı tamamlandı.

10 Mart 2016 Perşembe 06:59
959 Okunma
BİLECİK’TE GENÇLİK MERKEZLERİ ARASI TÜRK MÜZİĞİ YARIŞMASI YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından "Sahne Sırası Sende" sloganıyla 81 ildeki gençlik merkezlerinde düzenlediği Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması'nın Bilecik ayağı tamamlandı.

 

 

  Bilecik Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen yarışma, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Geleneksel Türk Müzik kategorilerinde yapıldı. Yarışmayı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Gençlik Merkezi Müdür V. Hasan Kocatepe, jüriler, gençlik liderleri, gönüllü gençler takip etti.

 

 

  Konu hakkında açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, gençlere mili duyguları ve kültürlerini en iyi şekilde anlatan Türk müziğin yaşatılmasını sağlamak için böyle bir projeye düzenlendiği belirterek, "Gençlere serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışmasının ilk etabı olan İl Birinciliği Yarışmasına Bilecik’ten 28 genç yetenek müracaat etti. Gençlerin Türk müziğine olan ilgilerinin artması amacıyla düzenlenen yarışma İl Birinciliği, Grup Birinciliği ve Türkiye Finali olmak üzere 3 farklı kategoride; 14-17 yaş Solo Kız , Solo Erkek ve Solo çalgı dalları, 18-21 yaş Solo Kız , Solo Erkek ve Solo çalgı dallı ve 22-29 yaş Solo Kız, Solo Erkek ve Solo çalgı dalları düzenlendi. Yarışmaya katılan gençler üç farklı yaş kategorisinde seçici kurulun değerlendirmesine göre hünerlerini sergilediler. Yarışmaya katılan gençler kendi alanlarında uzman jüriler tarafından değerlendirildi" dedi.

 

 

  Her kategorinin kendi arasında ayrı ayrı değerlendirildiği yarışma sonucunda birinciliği, 14-17 yaş solo kız ses Aleyna Erol, 14-17 yaş solo erkek ses Hüseyin Koç, 18-21 yaş solo kız ses Nesrin İrep, 18-21 yaş solo erkek ses Fırat Bedevi, 18-21 yaş solo çalgı (nefesli) kız Mehtap Demir, 22-29 yaş solo erkek ses Emre İpek, 22-29 yaş solo çalgı(nefesli) erker Orhan Cura, 14-17 yaş solo çalgı (nefesli) erkek Halil Kaya, 14-17 yaş solo çalgı (tezeneli-mızraplı) Melih Zümbül oldu. Yarışmada dereceye giren ekipler gerçekleştirilen ödül töreni ile ödüllerini alırken, tüm yarışmacılara katılım belgesi takdim edildi.

  Öte yandan, her kategoride 1’inci olan gençler 19 Nisan 2016 tarihinde Tekirdağ’da yapılacak olan grup elemelerinde Bilecik’i temsil edecek.

Son Güncelleme: 10.03.2016 06:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle