BİLECİK'TE DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ

Bilecik’te Dünya Yürüyüş Günü sebebiyle yürüyüş gerçekleştirildi.

03 Ekim 2016 Pazartesi 11:13
960 Okunma
BİLECİK'TE DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ

      Bilecik’te Dünya Yürüyüş Günü sebebiyle yürüyüş gerçekleştirildi.  

 

 

    İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Sağlıklı Yaşam Kültürü Yürüyüşü'ne Bilecik Bisikletliler Derneği de destek verdi.

 

 

      Yürüyüş hakkında açıklama yapan Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, 3-4 Ekim günlerinde Dünya Yürüyüş Günü’nün düzenli olarak her yıl kutlandığını belirten Yılmaz, ”Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü olarak belirlenmiştir” dedi.

 


 

   “Tempolu yürüyüş bu aktivitelere en iyi örneklerden birisidir”

 

   Toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivitenin spor kelimesi ile eş anlamlı algılanmasının yanlış olduğunu belirten Yılmaz, “Fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını arttıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır.

 

 

    Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerinin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 günü en az 30 dakika, 5-17 yaş grubu için ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmalıdır. Tempolu yürüyüş bu aktivitelere en iyi örneklerden birisidir” ifadelerini kullandı.

 

 

  Öte yandan yürüyüşe, Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Bilecik İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ömer Balcı, Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Op. Dr. Burak Öztop, Bilecik Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hüseyin Üçkardeş, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Bilecik Bisikletliler Derneği Başkanı Hakan Yavuz, bisikletliler ve vatandaşlar katıldı.

Son Güncelleme: 03.10.2016 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle