''Bilecik'in Fethi, Şeyh Edebali ve Osman Gazi'yi Anma'' ŞENLİKLERİ YAPILDI

Bilecik'te 'Bilecik'in Fehti, Şeyh Edebali ve Osmangazi'yi anma' şenlikleri yapıldı.

25 Mayıs 2014 Pazar 15:23
1778 Okunma
''Bilecik'in Fethi, Şeyh Edebali  ve Osman Gazi'yi Anma'' ŞENLİKLERİ YAPILDI

Bilecik'te 'Bilecik'in Fehti, Şeyh Edebali ve Osmangazi'yi anma' şenlikleri yapıldı.  

  Bilecik Şeyh Edebali Türbesinde düzenlenen programa, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim Aktepe, Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş,  İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım  ve vatandaşlar katıldı.

  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak konuşan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik'in Osmanlı Devletinin Kurulduğu ve aynı zamanda manevi kurucularının meftun bulunduğu topraklar olduğunu bilmenin kendilerine büyük bir gurur ve övünç verdiğini belirtti. Yağcı, "Bu inanç doğrultusunda geçmiş ile gelecek arasında bir koridor vazifesini üstlenen bu manevi topraklarda gelecek nesillere aktarılması ve anlatılması gereken en büyük görevimizin tarihi mirasa sahip çıkmak olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz gölgesinde kardeşce bir ve beraberce yaşadığımız Şeyh Edebali Hazretlerinden onun bize yüreklerimize nakşettiği eşsiz mirasından bütünlemeyi hoş görmeyi ve sevmeyi öğrendik. Biz ondan sabretmeyi öğrendik gücümüzün kıla bağlı olduğunu bildik ve öyle hareket ettik. Zengin bir medeniyeti bağrında saklayan Bilecik'imizin herkesin gönlünde farklı bir yeri olduğuna canı gönülden inanıyoruz. İlimiz tarihimizin canlı bir şahidi ve milletimizin gözbebeğidir" dedi.

  Konuşmanın ardından kürsüye çıkan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Şeyh Edebalinin huzurunda fetih ruhunu kaybetmemek için hazırlanmış olan programda olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Nayır, "Eğer bugün bu topraklarda bütün duygu ve düşüncelerimiz yaşayarak bu topraklar üzerinde mutlu isek atalarımızın ceddimizin Osmangazilerin Şeyh Edebalilerin onlardaki fetih inancına, fetih aşkına büyük bir borcumuz var. Bugünkü neslimizde bu fetih ruhunu fetih aşkını anlamaya son derece muhtaçtır. Dolayısıyla bu tür programlar yeni nesle o ruhu yeniden aşılamak yapılanların kıymetini göstermek gelecekte ve bugünde de ihtiyaç olursa aynı şeyi aynı heyecanla bir araya getirip yapabilecek duygu ve düşünceyi yerleştirmek için bu programlar bir vesiledir. Aynı zamanda bugün Miraç Kandilimizi de kutlayacağız. Bu ikisini birbirinden ayırmak hiç mümkün değil. Eğer bir Fetih gerçekleşmişse özellikle gönüller fet edilerek bu gerçekleşmiştir. Gönüllerin fethindede başta peygamperimizin öyletilerinin bizlere ve atalarımıza ceddimize olan tesirinin büyük yeri vardır. Dolayısıyla ikisinin birbiri tamamlayan hususlardır. Eğer bu duyguları kaybedersek bizde geleceğimize ümitle huzurla bakmak mümkün olmayacaktır. Onun için bu programı hazırlayanlara teşekkür ediyorum" diye ifade etti.

  Konuşmaların sonrasında Bilecik Belediyesi Mehter Takımı gösteri yaptı. Ardından dualar okundu ve şifalı pilav ikram edildi.


Bilecik'in Fehti, Şeyh Edebali'yi ve Osmangazi... paylaşan: Bilecik Olay

Son Güncelleme: 25.05.2014 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle