BİLECİK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTI, İLGİNÇ DİYALOGLAR YAŞANDI

Bilecik Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı, muhalefet partili üyeler tarafından yöneltilen sorular yüzünden gergin geçti.

08 Mart 2017 Çarşamba 11:48
2231 Okunma
BİLECİK BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTI, İLGİNÇ DİYALOGLAR YAŞANDI

  Bilecik Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı, muhalefet partili üyeler tarafından yöneltilen sorular yüzünden gergin geçti.

 

 

  Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 3 gündem maddesi bulunurken, Belediye Başkanlığınca 5 ek gündem maddesi sunuldu. İlk gündem maddesi olarak Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği Taslağı görüşüldü. Bu gündem maddesi hakkında açıklama yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Ruhsat Denetim Müdürlüğünü biliyorsunuz ki yeni kurduk. Çalışma sistemine yönelik olarak da yeni bir yönetmeliğe ihtiyaç var” dedi. Bu gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesi olarak mevcut durumda isimsiz olan parklara isim verilmesi konusu görüşüldü.

 

 

 

  “Ne yazık ki Atatürk ve silah arkadaşlarının isimlerinin verildiğini görmedik”

 

  46 parka yeni isimlerinin verilirken, Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan bir parka Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin verilmesiyle ilgili olarak halinde söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Seyfi Özgen, “Başkanım 13 yıldır yönetimdesiniz. Bazı parklara, sokaklara, caddelere isimler verildi. Fakat ne yazık ki Atatürk ve silah arkadaşlarının isimlerinin verildiğini görmedik. Ayrıca daha önceki mecliste de geçmiş dönemde görev yapan belediye başkanlarının isimlerini önermemize rağmen bunlar kabul edilmedi. Dileğimiz ve temennimiz eski belediye başkanlarımızın, Atatürk ve silah arkadaşlarının parklara ve mahallelere verilmesidir” dedi. Seyfi Özgen’e cevap veren Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Ulu Önder Atatürk’ün ve onun çok kıymetli silah arkadaşlarının, devlet büyüklerimizin ismini daha büyük kapsamlı parklara koyarız, çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Bu gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

 

  “İstasyon Mahallemizde “12 bin metre kare kapalı alanı olan bir kültür hanı oluşturulacak”

 

  Gündemin üçüncü maddesi olarak imar konuları görüşüldü. İmar konuları oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. İlk ek gündem maddesi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla Bilecik’e yeni Kültür Hanı konseptinde özellikle çocukların ve gençlerin toplanacağı tarihsel, kültürel ve günümüz popüler kültürünün de içinde olacağı bir mekanı yaklaşık 20 milyon civarında İstasyon Mahallesinde bulunan mülkiyeti belediyeye ait 5 bin 100 metre karelik arsanın iş ve işlemlerini yapmak konusunda bu arsanın tahsisi, yetkisi talep edildi. Konu hakkında açıklama yapan Başkan Yağcı, “İstasyon Mahallemizde 12 bin metrekare kapalı alanı olan bir kültür hanı oluşturulacak. Kültür Bakanlığı proje başlatılıyor. İlkinin de Bilecik’te yapılacağı bir proje. Bizim de arsalarımız içerisinde hayvan pazarı kurduğumuz o alanı uygun buldular” dedi. Bu gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

 

 

 

  “Sermayenin 1 milyon liraya çıkarılmasını talep ediyoruz”

 

  Bir diğer ek gündem maddesi olarak belediyece yürütülen mahali müşterek nitelikte hizmetlerde alt yapı kamulaştırma tehiri icra gibi işlemlerde kullanılmak üzere 1 milyon liraya kadar teminat mektubu kullanılması için Belediye Başkanlığına yetki verilmesi görüşüldü. Bu gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

  Ek gündem maddesi olarak Bilecik Kayı Gıda Temizlik Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin sermayesinin arttırılması hakkında açıklama yapan Yağcı, “Bilecik Kayı Gıda Temizlik Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi belediye bünyesinde kuruldu. 50 bin lira sermaye ile kurulan bu şirketin bu sermaye ile bir şey yapması mümkün değil. Önümüzdeki günlerde şirketin belediyemiz adına ihalelere girmesi için sermayesinin arttırılmasını talep ediyoruz. Arkadaşlarımız 50 bin lira ile açmış bu sermayeyle yapabileceği bir şey yok. Sermayenin 1 milyon liraya çıkarılmasını talep ediyoruz. Eleman çalıştırmayı da artık şirketimiz aracılığıyla yapmaya başladık. Kendi işimizi kendimiz görme gibi bir yola gireceğiz” dedi. Bu gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

 

 

  İmar konuları kabul edildi

 

  Ek gündem maddesi olarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitenin bir yatırımı için Gülümbe Kampüsü’nde bulunan 17 bin 383 metrekarelik alanının sosyal tesis yurt alanı olarak yeniden düzenlenmesi talep edildi. Bu ek gündem önerisi oy birliğiyle gündeme alınmasıyla İmar Komisyonu’na havale edildi.  Ardından Karayolları Müdürlüğü Pelitözü Mahallesi sınırlarında kalan Bilecik Yenişehir Devlet yolu ile Bilecik Osmaneli Devlet yolu kavşağında yol ve emniyet sahasında kullanılmak üzere imar değişikliliğinin değiştirilmesi talep edildi.

 

 

 Bu konuda İmar Komisyonu’na havale edildi. İmar Komisyonu’nun konuları görüşebilmesi için meclise ara verilmeden Başkan Yağcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak kadın meclis üyelerine hediye takdim etti. Aranın ardından İmar Komisyonu’na havale edilen iki konu hakkında görüşüldü. İmar Komisyonlarının oy birliği ile tahsislerin gerçekleşmesi hakkında karar vermelerinin ardından mecliste oy birliği ile komisyon raporlarını kabul etti.

 

 

  “Her soruyu sor ama işi sulandırma, faturayı vermiyorum alabiliyorsan al”

 

  Gündem maddelerinin bitmesi üzerine CHP Sözcüsü Seyfi Özgen, dört soru önergesi verdi. Bu soru önergelerinden iki tanesi ortamın gerilmesine yol açtı. Bu soru önergelerinden birinde CHP Grubu “Hala ne zaman açılacağı belli olmayan Yaşayan Kent Müzesi için 26 Aralık 2014 yılında bastırılan el broşürü ve anket formları nereye bastırılmıştır? Bedeli kaç liradır? Basılan bu evraklar ne durumdadır? Bu konuyla ilgili açıklama yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Konu hakkında açıklama yapan Başkan Yağcı, “Siz hala burada mısınız? El broşürü bastırmışız, nereye bastırırsak bastırırız. Buna cevap bile vermiyorum. Çok basit, bu meclisin düzeyinde olmayan 13 yıldır bu şehre hizmette bulunan kuruşa dahi hesap vermekten çekinmeyen Belediye Başkanına broşür bastırmışsınız diyorsunuz. Ben bile bilmiyorum.  

 

 

 Siz hala bunlara takılıp giderseniz bu şehri nereye götüreceğiz? Biz kent müzesinde 10 tane değişiklik yapıyoruz. Üzerinde çalışmalar yapıyoruz. İki tane hocamız 5 kuruş para almadan yardımda bulunuyorlar. Her sorunuzu burada cevaplandırırım. Ama bu sorular meclise uygun yaptığımız işin büyüklüğüne uygun olsun. Bunları soru olmak için sormayın. Her soruyu sor ama işi sulandırma, faturayı vermiyorum alabiliyorsan al” dedi. Seyfi Özgen ise, “Açılmamış bir kent müzesi var. Biz sizin şahsınızı hiçbir zaman hedef almadık. Yapılacak çalışmaları hep birlikte destekliyoruz. Bundan rahatsızlık duymanız çok saçma” ifadelerini kullandı.

 

 

 

  “Benim hiçbir muhtarım öyle haysiyetsizliği, şerefsizliği kabul etmez”

 

  Bir diğer soru ise “Geçtiğimiz günlerde Afyon Korel Otel’de organizasyonu Belediye Başkanımızca yapılan toplantı giderleri nasıl karşılanmıştır?” oldu. Başkan Yağcı bu sorunun açıklamasında, “Cebimden karşıladım ben bunları” dedi. Seyfi Özgen ise, “Muhtarlarımızı oraya götürdünüz. Orada referandumla ilgili yapmaya çalıştığınız bir konu var. Ben isterdim ki bu konuda bir şeyler tartışılacaksa herkesin olduğu bir ortamda tartışılması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Başkan Yağcı ise, “Bakın yine çok farklı bir algı yönetimine giriyorsun. Biz sanki muhtarlarımıza evet dedirmek için bir yere götürüyoruz.

 

 

 Benim hiçbir muhtarım öyle haysiyetsizliği, şerefsizliği kabul etmez. Son derece onurlu, itibarlı insanlardır. Oraya da biz muhtarlarımızı evet noktasında başka şeylerde tenezzül etmeyiz, onlar da etmez. Onlara öyle bir şeyle gidilmemiştir. Gündem bu olduğu için muhtarlarımızla bu konuşmaları gerçekleştirdik. Sende bir organizasyon yaparsın bir grubu davet edersin kendi fikrini anlatırsın” ifadelerini kullandı.

 

 

 

  “Size son sözü vermiyorum. Son söz benim”

 

 

  Bu tartışmaların ardından Başkan Yağcı, “Meclis yeterince uzadı. Burada keselim. Bir defa hepimiz Bilecik’te yaşayan herkes şahsiyetli onurlu insanlardır. Herkesin hür iradesi vardı. Bu hür iradesini uygun şekilde kanaatlerini belli edecekler. Muhtarlarımızla yaptığımız organizasyon bu süreçle ilgili değil ne ilk ne sondur. Bu düşünceyi ima dahi etmek muhtarlarımıza büyük saygısızlık. Seyfi Bey kesmek istemiyorum lütfen. Bir noktada grup sözcüsü olarak bu kadar uzun konuşma hakkınız yok ama bizim amacımız bir sınır koymak değil. Şehrin gündemi bunlar değil. Burada hangi kararları alıyoruz siz işin başlangıcındaki konularla konuşuyorsunuz.

 

 

 Bu ufak tefek işleri Belediye geçeli çok oldu. Bunlar bizi şehir olarak bir yere getirecek işler değil. Hassasiyetinize teşekkür ediyorum ama o hassasiyetin 10 katının bizde olduğunu da düşünün. Bu zamana kadar alnımızın akıyla bu görevi yaptık. Siyasi hedeflerimiz adına devletimizin bir kuruşunu zayi etmiyoruz. Ben muhtarlarımız katıldığı için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu noktada olumsuz şeyleri muhtarlarımıza konduramıyoruz. Gündem bu olduğu için orada diğer konularla birlikte karşılıklı görüş alışverişi oldu, olacaktır da. Saklayacak gizleyecek bir şeyimiz yok” dedi. Seyfi Özgen’in son söz istemesi üzerine Yağcı, “Size son sözü vermiyorum. Son söz benim” dedi.

Son Güncelleme: 08.03.2017 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle