BAŞKANLARDAN OSMANLI DEVLETİ'NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ MESAJLARI

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 27 Ocak 1299 yılında kuruluş temellerinin atıldığı Osmanlı Cihan İmparatorluğu'nun kuruluş yıl dönümü için bir mesaj yayımladı.

27 Ocak 2017 Cuma 10:45
2070 Okunma
BAŞKANLARDAN OSMANLI DEVLETİ'NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ MESAJLARI
banner15

   Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 27 Ocak 1299 yılında kuruluş temellerinin atıldığı Osmanlı Cihan İmparatorluğu'nun kuruluş yıl dönümü için bir mesaj yayımladı.  

 

 

    Başkan Yağcı, yayımladığı mesajında; bu tarihin dünyaya huzur, barış ve medeniyetin kazandırıldığı tarihin başlangıcı olduğunu belirtti. Cihan İmparatorluğu Osmanlı'nın dünya tarih ve kültüründeki yerine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, mesajında şunları kaydetti: "27 Ocak 1299 büyük kahramanlıklarla dolu Osmanlı Devleti'nin tarih sahnesine çıkışı için toprağa filizlerin atıldığı tarihtir.

 

 

   Ata yurdumuz Orta Asya'dan Anadolu’ya gelip, 400 çadırlık bir beylikle dünyaya 6 asrı aşkın bir sürede hak, adalet ve hoşgörüyü veren Osmanlı Devleti için bu tarih, cihana hakim olacağı olayların başlangıç tarihidir. Peygamber efendimizin övgüsüne mazhar olmuş gazi bir devlet, cihana hakim büyük bir İmparatorluk olan Osmanlı, bugün yaşadığımız kutsal vatan topraklarını Türk İslam ülküsüyle harmanlayıp, bizlere ebedi yurt olarak bırakmıştır. Devlet-i Ali kurulduğu günden itibaren hoşgörü, adalet, iman, akıl ve kahramanlığı düstur eden yönetim anlayışıyla o günden bugüne bir köprü olmuş, bu ilkelerin devamı olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve bizlere miras bırakmıştır.

 

 

   Her dönem, fethettiği topraklara huzur ve güven götüren ve tebaasındaki tüm insanları hak, adalet ve medeniyet ile yaşatan Osmanlı Devleti, bugün bizlere büyük miraslar bırakmıştır. Bizler de bugün Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'te; Dedemiz Şeyh Edebali'nin 'İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın' düsturu çerçevesinde bu güzel vatanda yaşayan insanımıza hizmet etmenin mutluluğunu ve bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bu vesileyle bizleri, kurdukları devlete varis yapan ve yaşadığımız toprakların Türk vatanı olmasını sağlayan ecdadımıza, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'ten; rahmet ve minnet duyguları ile anıyoruz. Cenabı Allah, bu güzel vatanı bizlere miras bırakan atalarımıza rahmet etsin, bizleri de onlara layık nesiller yapsın.''

 

 

 BAŞKAN YALÇIN'IN MESAJI

 

Bilecik’in Pazaryeri İlçe Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunun 718’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yalçın, bundan yedi asır önce Söğüt’ten dünyaya yayılan Osmanlı’nın hoşgörüsü ve adaletinin uzun yıllar boyu devam ettiğini belirtti. Yalçın, “Anadolu'da barış, Balkanlar'da huzur, Orta Doğu'da istikrarın hakim olduğu Osmanlı yönetimi insanlığa saygı ile sevginin harmanlandığı kutlu bir dönem yaşatmıştır. Yaklaşık 25 milyon kilometrekarelik toprağa 623 yıl boyunca sahip olan Osmanlı Devleti; askeri, siyasi ve iktisadi gücünü hizmete sunmuştur” dedi.

 

  “623 yıl boyunca, tarihte insanlık adına, hoşgörü adına, ahlak adına insanlığa barışı, huzuru ve kardeşliği aşılamıştır”

 

   Osmanlı’nın yaşadığı gelişmelerin tüm dünyanın yol haritasını çizdiğini belirten Yalçın, “Unutulmamalıdır ki, Ulubatlı'nın cesareti, Akşemseddin'in bilgeliği ve Fatih'in dehasıyla Osmanlı İstanbul'a, dünya ise yeni bir çağa adım atmıştır. Devlet yönetiminde şefkati, savaş meydanında kahramanlığı düstur edinen Osmanlı İmparatorluğu, bütün devletler için mükemmel bir örnek teşkil etmektedir.  300 çadırla temeli atılan Osmanlı Beyliği 623 yıl boyunca bir medeniyet tasavvuru üzerinden yükselerek, dünyaya hükmeden bir cihan devletine dönüşmüş, 623 yıl boyunca, tarihte insanlık adına, hoşgörü adına, ahlak adına insanlığa barışı, huzuru ve kardeşliği aşılamıştır” ifadelerini kullandı.

 

  “Dünyada zulüm sürdükçe Osmanlı’ya her zaman ihtiyaç duyulacaktır”

 

  Önce Selçuklu Devleti’nin sonra Osmanlı Devletinin şuan da Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Türklerin varlığını ve bütünlüğünü temsil ettiğini belirten Yalçın mesajında şu ifadelere yer verdi: "Hiçbir gücün bu devletleri birbirinden ayrı görmesine bölmesine yok etmesine asla müsaade edilmeyecektir. Şanlı tarihimize ismini altın harflerle yazdıran ecdadımız sancağı 1923 yılında devralmış Osmanlı ruhunun hala 780 bin kilometrekare vatan toprağı üzerinde canlı olduğunu göstermiştir. Gazze'de, Doğu Türkistan'da, Suriye’de ve Dünyanın çeşitli yerlerinde Müslümanlara yapılan katliamlar karşısında Arap, İran ve Müslüman dünyasının sükutuna rağmen, Türkiye'nin sesinin gür çıkması bir Osmanlı refleksidir. Dünyada zulüm sürdükçe Osmanlı’ya her zaman ihtiyaç duyulacaktır. Türkiye’nin 718 yıl sonra yeniden kendi kültürüyle barışmış kendi köklerinden esasen oluşmuş bir devlet, idare sistemi ile yeniden büyük Türkiye olma ümidiyle 27 Ocak 1299 kuruluş tarihli Osmanlı Devleti’nin 718’inci kuruluş yılı kutlu olsun bu anlamda tüm Osmanlı torunlarına selam olsun.”

Son Güncelleme: 27.01.2017 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle