BAŞKAN YAĞCI ORGANİZASYON KOMİTESİNİ KINADI

Bu yıl 733'üncüsü kutlanan Ertuğrulgazi'yi anma ve Yörük Şenlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

13 Eylül 2014 Cumartesi 13:14
2199 Okunma
BAŞKAN YAĞCI ORGANİZASYON KOMİTESİNİ KINADI
banner15

Bu yıl 733'üncüsü kutlanan Ertuğrulgazi'yi anma ve Yörük Şenlikleri tüm hızıyla devam ediyor.  

  Şenliklerin 2'nci gününde şenlik alanına kurulan Yörük çadırları gelen misafirlere hizmet vermeye başladı. Hizmet veren çadırlar arasında Bilecik Belediyesine ait çadırda yer alıyor. Şenlikler hakkında açıklamada bulunan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, bu yıl 733'üncüsü kutlanan bir geleneğin içinde olduklarını ve birlik beraberlik hamurunun birlikte karıldığı topraklarda osmanlının mekanında oldukları için gurur duyduklarını belirtti. Yağcı, "Bizde Belediye Başkanlığı olarak bu gelenekte çadırımızla gelen misafirlerimize ev sahipliği yapmayı arzu ediyoruz" dedi.

 

  "ORGANİZASYON KOMİTESİNİ KINIYORUM"

  Başkan Yağcı, geçmiş senelerde 20-30 metrelik çadır kurduklarını ancak organizasyon komitesinin almış olduğu karardan sonra bu yıl daha ufak çadırla ev sahipliği yaptıklarını kaydetti. Yağcı, "Her dönemde çok büyük çadırlarımız olmuştu ama organizasyon komitesi malesef bu dönem Bilecik Belediyesine daha küçük bir çadırı öngördüler biz sırf Bilecik’i temsili adına bu çadırı açıyoruz. Gönlümüz burada 20-30 metrelik bir çadırla gelen misafirlerimize Bilecik’in ev sahipliğini misafir perverliğini göstermeye arzu ederdik. Bilecik’in ev sahipliğini gösterecek tek çadırda burası ama bunu da ilerleyen zaman dilimleri içinde düzelteceğiz. Biz imkanlarımız ölçüsünde burada gelen misafirlerimize Bilecik olarak Bilecik'li misafirlerimiz adına ev sahipliğini yapmaya çalışıyoruz. Görüyorsunuz ilgi çok fazla doluyor taşıyor diğer çadırlarda boş ama alanları geniş bu tür siyasi konuları bu anlamda da kabul etmiyorum. Çünkü burası birlik ve beraberlik otağı şundandır bundandır gibi ayrımcılık yapılmasını da kabul etmiyorum. Malesef yıllardır devam eden bir geleneği bu dönem hangi amaçla yapılıyor bilmiyorum böyle il belediyesinin çadırını dahi küçültme cürretini göstermek bu geleneğe ciddi bir şekilde zarar vermekte. Bunu da sizlerin aracılığıyla kınıyorum" diye ifade etti.

Son Güncelleme: 13.09.2014 13:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle