BAKAN AVCI PAZARYERİ'NDE ABLASIYLA BULUŞTU

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilecik gezisinin ardından geldiği Pazaryerinde Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, İl Genel ve Belediye meclis üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş karşıladı.

07 Ağustos 2014 Perşembe 14:17
2936 Okunma
BAKAN AVCI PAZARYERİ'NDE ABLASIYLA BULUŞTU

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilecik gezisinin ardından geldiği Pazaryerinde Kaymakamı Eyüp Kaykaç,  Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, İl Genel ve Belediye meclis üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş karşıladı.

 

 Karşılama merasiminin ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Pazaryerinde oturan ablası Şükriye Bayrakçı’yı evinde ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Ziyaretin ardından Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçını makamına geçen Avcı burada partilir ile bir süre sohbet etti. Makamında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Pazaryeri için Bakan Avcı’nın yaptıkları ve ön ayak olduğu projeleri söyleyerek kendisine teşekkür etti. 1953 senesinde kurulan Pazaryeri Belediyesinin bu yıldan itibaren gelen Devlet Büyüklerinin ve önemli şahsiyetlerin birkaç cümle yazıp imzaladığı “Anı defterine” birkaç cümle yazıp imzaladı. Konuşmaların ardın Başkan Yalçın, Bakan Avcı’nın çok sevdiği yemek olan dızmana ve pancar pekmezi ile el yapımı kaymak ikram etti. Yenilen ikramların ardın Pazaryeri Kültür Merkezinde toplanan kalabalığa hitap etmek için kültür merkezine geçildi. Burada açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın,  Bakan Nabi Avcı’yı ilçelerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

 

 

Konuşmanın ardından konuşan Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Bakan Avcı’ya Bakanlığından sonra kendilerinin vekili, abisi olduğu söyledi. Pazaryeri baba ocağına şereflendirdiği ve onurlandırdığı için teşkilatı ve Pazaryeri halkı adına teşekkür eden Kurtulmuş, “Bu zamana kadar Pazaryeri halkı bize destek noktasında her zaman için yakışanı yapmıştır. Bu defa çok daha fazlasını yapacaktır. Çünkü sizler yerleri ziyaret ettiniz bu zamana kadar yapmış olduğunuz hizmetleri ve destekleri de çok değerli başkanım anlattı. Bu desteklerin karşısında inşallah bizlerde sizlere karşı çok değerli genel başkanımıza karşı burada rekor bir oyla inşallah yüzde 70’leri Pazaryerinde yakalayacağımıza inanıyorum. Şimdiden Pazaryeri halkına teşkilatıma verdiği destekten dolayı sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 Ak Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ise, bugün bir çok konuyu konuştuklarını hep vurgu yaptıkları ve dedikleri kadro olarak başka bir kadro olduklarını ve kendilerinin başka siyasi partilerle karıştırmamaları gerektiği söyledi. 2002 yılında iktidara geldiklerinde Ak Parti olarak bir çok sorumluluğu üslendiklerinin belirten Vekil Poyraz, “ Bizim yegane gayemiz var. Yol yapacağız dedik, amaç bu muydu? Hayır, kültür merkezleri yapacağız dedik ve nitekim yaptı başkanım. Amaç bu muydu? Hayır, tren yolları, hastaneler değildi. Bunlar sadece zaten bizim Ak Parti kolları olarak yapmamız gereken şeylerdi.

 

 

 

 Esas amacımız neydi? esas amacımız bu ülkede milletin iradesini hakim kılmaktı. Aslında bütün çabamız bütün gayemiz bunun içindi. Onun içindir ki zaten pişmiş tavuğun başına gelmeyenler bizim başımıza geldi. Onun için zaten millet Ak Partinin arkasında olmasına rağmen bir avuç azınlık sermayesine, medyasına güvenerek Ankara’da kapalı kapılar arkasında bürokrasisine güvenerek kapalı kapılar ardında ak partiyi kapatmaya kalktılar. Ama biz bıkmadık usanmadık başımızda Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız ve diğer çok değerli Bakanlarımızla, Milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla azimle kararla bu mücadeleyi sürdürdük”.

 

 

 

“BİZ BAŞIMAZA DEVLET BAŞKANI SEÇİYORUZ”

 

Yeni bir döneme girdiklerinin söyleyen Poyraz, bu dönemi taçlandırmak için son noktasına geldiklerini ve Türk tarihinin de böyle bir şey olmadığı, ülkenin Pazar günün Devlet Başkanı seçeceğinin dile getirdi. Poyraz, “ Hiç olmamış olan bir şey, hepimiz tarih okuduk tarihin hiçbir döneminde bu millete bu fırsatı tanımadılar. Ya dolaylı olarak birileri seçti veya bizim adımıza doğrudan doğruya başkaları seçti. İlk defa yine sizin yaptığınız Anayasa değişikliğiyle 10 Ağustos’ta bu millet tabiri caizse Cumhurbaşkanını seçecek.

 

 

 

 Bunu iyi değerlendirmek gerekiyor. Biz milletimize güveniyoruz. Nasıl bir medeniyetten geldiğimizin farkındayız. Ve yeni Türkiye’yi inşa etme adına yeniden büyük medeniyetimizi inşa etme adına milletimizle bir ve beraber olacağız. İnşallah hedefler koyduk ve 2023 dedik, 2071 dedik bu hedefleri sırasıyla gerçekleştireceğiz dedik. Milletimizin desteği arkamızda biz milletimize inanıyoruz milletimizde sağ olsun desteğini bizden esirgemiyor.

 

 

 

 Pazaryeri olarak ta bu güne kadar değerli belediye başkanımız söyledi zaten hep destek adına bir adım önde oldunuz. İnşallah 10 Ağustosta sadece Pazaryerinde sadece Bilecik’te sadece Türkiye’de değil Türkiye’den umudu olan milyonlarca mazlumunda kaderi değişecek. Onlar içinde yepyeni başlangıç olacak” dedi.

 

 

 

Konuşmanın ardından hemşerilerine seslenen Bakan Avcı, Bilecik’in Pazaryeri ilçesinden Bozüyük ilçesine geçeceğinin ve buradan da uçağa geçip İstanbul’a döneceğini söyledi. Önlerinde 3 olduğunu ve bu 3 gün içinde ellerinden ne geliyorsa yapmaları komşularına, akrabalarına, dostlarına bu tarihi görevi hatırlatacaklarını belirten Avcı, “10 Ağustosta sandık başına gideceğiz. Sadece biz gitmekle kalmayacağız eşimizi dostumuzda da sandığa gitme konusunda ikna edeceğiz. Hiç kimse yoruldum demesin evet teşkilatımız maşallah güzel çalışıyor. Ama hepimizden çok çalışan biri var.

 

 

 

 En önde koşan adam herkesten çok çalışıyor herkesten çok yoruluyor. Onun için hiç birimizin yoruldum deme hakkı yok 3 gün var şu 3 gün erişinde komşularımızı dostlarımızı bilhassa ikna edeceğiz. Pazaryeri, Bilecik ortalamasının üzerinde teşekkür ederim ama yetmez Pazaryerini Türkiye ortalamasının da üzerine çıkaralım. Hep birlikte diyelim ki 10 ağustosta Bilecik’te, Pazaryerinde de hakkını verdi.  Alinin velinin değil bu bir kadro meselesi. Başta Başbakanımız olmak üzere bakanlarımızın vekillerimizin başkanlarımızın meclis üyelerimizin el birliğiyle yaptıkları hizmetler”.

 

“BİZDE BABA OCAĞINDAKİ HİZMETLERE BİR TUTAM TUZUMUZ OLDUYSA NE MUTLU BİZE”

 

Baba ocağı Bilecik, Pazaryerinde ki hizmetlerde bir tutam tuzları olduysa çok mutlu olduğunu dile getiren Avcı, “İnşallah devamı da gelir. Bundan sonra Pazaryeri çok daha iyisine layık Pazaryeri çok ihmal edildi. Uzun yıllar Ankara’daki hükümetle pek uyumlu çalışamayan yönetimler olduğu için gerekli hizmetleri alamadı. Ama biz telafi etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yine el ele verip inşallah o eksikliklerinde kısa zamanda telafi ederiz. Bu yeni kültür merkezinin de hayırlara vesile olmasını diliyorum.  İnşallah en kısa zamanda eksiklerinde tamamlayıp pek çok hayırlı hizmetleri nikahları gönül rahatlığıyla yapabilir hale geleceğiz. Eğitimde iyi durumdayız Bilecik olarak iyi durumdayız Pazaryeri olarak iyi durumdayız. Okul öncesinde biraz daha mesafe almamız lazım”.

 

“BUGÜN RESMİ GAZETE YAYINLANDI YETERLİ İMKÂNI OLMAYAN ÇOCUKLARA BURS VERECEĞİZ”

 

Bugün ki resmi gazetede yayınlanan yayınlanan ve önümüzdeki yıldan itibaren yürürlüğe girecek olan kanunun hakkında bilgi verdi. Yeterli imkanı olmayan çocuklara özel okullarda olmak isteyen yeterli desteği alamamış anasınıfı dahil İlkokul, ortaokul, lise dahil yeterli imkanları olmayan 250 bin öğrenciye burs vereceklerinin belirtti. Avcı, “Zaten biliyorsunuz ilkokullarda, ortaokullarda, liselerde kitaplar ders yılı başında artık eskisi gibi gazete bayilerinde kitap aramıyoruz. Çocuklar okula geldiğinde kitaplar sıralarının üzerinde kitaplarını buluyorlar. İnşallah fatih projesiyle de çocuklarımızı çağın her türlü imkânlarıyla buluşturmaya devam edeceğiz.

 

Ulaşımda problemlerimiz büyük ölçüde çözüldü. Artık Gülümbe rampasında terlemiyoruz. Rahat rahat İstanbul’a Eskişehir’e rahat rahat gidiyoruz. Ama biraz problem var orda virajlar hala orayı inşallah önümüzdeki dönemde oda boynumuzun borcu onu da inşallah yapacağız. Bide Muzaffer başkanımız söyledi, İstanbul’dan girişi kavşağı düzenlediğimizi düşünüyorduk ama oralarda kazalar olmuş Allah beterinden saklasın. Oraya bir altgeçit yapmamız gerekiyor. Onu da inşallah Ankara’ya gidince Karayolları Genel Müdürümüzle konuşacağız ilk fırsatta orayı da çözüme bağlayacağız. Pazaryeri bunu hak ediyor. Daha fazlasını hak ediyor. Bunu hakkettiğimizi 10 Ağustos’ta hep birlikte gösterelim inşallah” dedi.

 

 

Son Güncelleme: 07.08.2014 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle