BABA OCAĞINDA HIDIRELLEZ

Bilecik merkeze Cumalı Köyünde hıdrellez şenliği düzenlendi.

31 Mayıs 2014 Cumartesi 10:42
2473 Okunma
BABA OCAĞINDA HIDIRELLEZ

Bilecik merkeze Cumalı Köyünde hıdrellez şenliği düzenlendi.  

  Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın köyü olan Cumalı Köyünde muhtarlık tarafından hıdrellez şenliği düzenlendi. Kılınan öğle namazının ardından köy meydanında toplanan kalabalığa ikram edilen hıdrellez pilavına ilgi büyüktü.

 

 

 

 Yapılan hıdrellez şenliği hakkında bilgi veren Köy muhtarı Zeki Tetik, köylerine Belediye Başkanı ve Valinin teşrif etmelerinden dolayı onur duyduğunu belirtti. Tetik, “  Bizim geleneksel olarak düzenlediğimiz hıdrellez şenliğimize çevre köyler ve Bilecik’ten herkes katıldı. Katılımın yüksek olması dolayısıyla çok onur duydum. Yapılan hıdrellez pilavını eski geleneklere göre kendimiz hazırlıyoruz “ dedi.

 

 

 

  Dağıtılan hıdrellez pilavının ardından duyguları belirten Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, yıllardan beri devam eden geleneğini yaşatmanın mutluluğunu taşıdıklarını belirtti. Yağcı, Bilecik’imizin her köyünde her yerleşim yerinde hıdrellez geleneği devam etmekte. Cumalı Köy de benim doğduğum yetiştiğim köy, bu geleneği yaşata köylerden birisi. Tabi biz genelde başlangıçta değil de Mayıs ayının sonunda bunu gerçekleştiriyoruz. Böylede olunca havalar daha güzel oluyor ve daha eğlenceli bir etkinlik oluyor. Hıdrellez pilavı için buldur ve yerli hayvan eti kullanılıyor. Bunlar birlik ve beraberliği arttırmak sevgi, hoşgörü ve aradaki bağları güçlendirmek önemli. Ben bu etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan başta muhtarımız olmak üzere köy halkımıza çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte olduktan her şeyin tadı daha güzel oluyor.

 

 

 Ben bu gördüğünüz okulda okudum. Buralarda ağlamışızdır, gülmüşüzdür, top oynamışızdır buralarda yetiştim. Bu topraklardan çıkan bir insan olarak şehrimin her noktasına geniş kapsamlı uzun süreli bir hizmet etme fırsatı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Temennimiz gerçekten köylünün ve şehirde yaşayan insanların dertlerinin sıkıntılarını da bilen anlayabilecek toplumumuzun her kesiminden yöneticilerin çıkmasını arz ediyoruz “ dedi.

 

 

  Yapılan hıdrellez şenliğinde Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı,

  İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, Şeyh Edebali Üniversite Rektörü Azmi Özcan, İşkur İl Müdürü Ayhan Tozan, Kültür Turizm İl Müdürü Seyfettin Topsoy, Milliyet Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Sabri Eraslan, Demokrat Parti İl Başkanı Ali Ünal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 31.05.2014 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle