ASKER VE ŞEHİT ÇOCUKLARINA TARİH VE KÜLTÜR GEZİLERİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından oluşturulan proje kapsamında Mehmetçik Vakfı’ndan yardım alan asker ve şehit çocuklarına tarih ve kültür gezileri düzenlendi.

31 Temmuz 2015 Cuma 10:33
1614 Okunma
ASKER VE ŞEHİT ÇOCUKLARINA TARİH VE KÜLTÜR GEZİLERİ
banner15

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)  tarafından oluşturulan proje kapsamında Mehmetçik Vakfı’ndan yardım alan asker ve şehit çocuklarına tarih ve kültür gezileri düzenlendi.

 

 

  Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından oluşturulan projede Mehmetçik Vakfı’ndan yardım almakta olan asker ve şehit çocuklarına düzenlenen tarih ve kültür gezileri kapsamında Ankara'nın Sincan ilçesinde bulunana Alagöz karargahından başlayan geziler, Polatlı Sakarya Meydan Muharebesi’nin bölgesi, Kütahya Tavşanlı Balıköy Tren İstasyonu, Eskişehir tarihi ve turistlik yerleri, Bilecik Şeyh Edebali Türbesi, Bursa ve Çanakkale’de son bulacak.

 

 

Yapılan gezi sonrası değerlendirme yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Bağışlar Müdürü Emekli Jandarma Albayı Gürkan Akyüz, ziyaretlere Mehmetçik Vakfı’ndan yardım almakta olan şehit ve gazi çocuklarına ilk evvela bir mektup yazdıklarını belirtti. Akyüz, ”Bu gezimize davet ettik. Şartları müsait olanlar uygun gören kendisini bu gezimize katıldı.

 

 

Sonuçta Türkiye’nin her bölgesinden 75 evladımızla bu geziye Ankara’dan başladık. Sırasıyla Polatlıdaki Sakarya Meydan Muharebesinin geçtiği bölgeyi gezdik. Balıköy Tren İstasyonu ve Alagöz karargahında incelemelerde bulunduk. Oradan Eskişehir'e geldik. İki gece Eskişehir’de konakladık. Eskişehir’in tarihi ve turistik yerlerini gördükten sonra bugün buradayız” dedi.

 

 

  “ŞEYH EDEBALİ'NİN TÜRBESİNDE BULUNMAKTAN SON DERECE MUTLUYUZ”

 

  Akyüz, bugün Osmanlı toprakları Bilecik'te bulunduklarından çok mutlu olduklarını sözlerine ekleyerek,  “Osmangazi'nin kayın pederi, kayın babası Şeyh Edebali'nin türbesinde bulunmaktan son derece mutluyuz. Kendimizi Osmanlı Devletinin fikir babası olmasıyla çocuklarımız son derece heyecanlı ve burada bulunmaktan onlarda son derece mutlu. Daha sonra buradan Bursa’ya devam edeceğiz.

 

 

 

İki gün Bursa’da kaldıktan sonra Çanakkale zaferimizin 100’üncü yılı olması sebebiyle 3 gün kadar Çanakkale’de kalacağız. Oranın tabiİ ki ayrı bir önemi var bizim için. Şehit çocuklarımız şehit dedelerinin kollarının yanında bulunacaklar. Bu hepimizi son derece heyecanlandırıyor. Daha sonra ayın 8’inde 8 Ağustos’ta inşallah Ankara’ya dönüp öğrencilerimizi, çocuklarımızı memleketlerine uğurlayacağız” ifadelerine yer verdi.

 

 

  “BU GEZİYE HAYATIM BOYUNCA TEKRAR TEKRAR GELEBİLİRİM”

 

  Asker ve şehitlerin çocuklarından Gamze Salmay isimli genç kız ise, bu geziye ikinci gelişi  ve hayatı  boyunca da gelebileceğini belirterek,” Burada olmaktan çok memnunum. Ankara’dan başladık geziye. İnşallah Çanakkale’de şehitlerimizin mezarlarında dua okuyarak gezimizi bitireceğiz. Gayet memnunum” dedi.

 

 

  Heyet, Şey Edebali, Türbesinde dua ettikten sonra, eski Bilecik yerleşim yeri İpekyolu gezilerinin tamamlayarak, gezileri son buldu. Öğrenciler Bilecik gezisinin ardından Bursa'ya hareket ettiler.

Son Güncelleme: 31.07.2015 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle